Юбилейната фиеста A to JazZ предстои този уикенд


Юбилейната фиеста A to JazZ предстои този уикенд

2970

Броени дни делят почитателите на музиката и споделените емоции от десетото юбилейно издание на фестивала A to JazZ.

Както е известно, той ще се състои на обширните зелени поляни на столичния Южен парк 2 между 9 и 11 юли. Ако не броим "нулевия брой" миналата година, специалното издание ще отпразнува цяло първо десетилетие в компанията на хилядите си гости със звездни изпълнители от четири континента, най-актуалното от родните ни артисти, разнообразна съпътстваща програма и солидна доза забавления.

В петък, в 18.00 ч., младите и талантливи музиканти от Arrow Trio ще открият фестивала с енергична комбинация от фюжън, фънк, поп и електроника. След тях ще се насладим на новия изцяло авторски проект на Ангел Дюлгеров "Сетива", с албума "Муза", разгърнат около блус и соул звученето. Програмата ще продължи със зашеметяващата етно джаз изпълнителка на ней Бурджу Карада, която ще донесе духа на Истанбул на сцената на A to JazZ заедно със своя квинтет. Абсолютният гвоздей на вечерта е формацията Bokanté на 4-кратния носител на "Грами" Майкъл Лийг. Деветте виртуозни музиканти ще представят най-продавания си албум, също номиниран за "Грами", "What Heat", излязъл през миналата година. Съботната и неделната сутрин ще започнат още в 8.30 ч. със специално организирана йога закуска в парка, която ще се проведе до детската сцена под акомпанимента на традиционна индийска табла и ще завърши със здравословна закуска. И за двата дни, между 10.30 и 13.00 ч., е предвидена образователна програма за най-малките. В първия почивен ден A to JazZ Kids ще е посветена на латин джаза и танците, а неделята е отредена за батукада групите и запознаването с разнообразни екзотични ударни инструменти. На 10 юли, в 18.00 ч., музикалната програма продължава с триото Via Mavis и техния любопитен поглед върху традиционния и модерен джаз, класическата и електронна музика, и фолклора. Час по-късно певицата и композитор Лина Никол ще пренесе публиката в чувствения свят на соула, фънка и ар-ен-би музиката. Павел Терзийски и Александър Логозаров ще представят първия си общ албум "Settlers", а големият финал на вечерта е посветен на маестро Милчо Левиев и безпрецедентното му музикално наследство. Проектът "Милчо Левиев завинаги" ще представи аранжиментите на емблематични произведения, записани от него в албума "Соната 75", който беше издаден посмъртно тази година. В този вълнуващ своеобразен поклон пред безкрайния талант ще видим на сцената Антони Дончев квартет, Дейвид Линч (САЩ), Хюман Тъч (Гърция), виртуозния Теодосий Спасов и възхитителната Вики Алмазиду.

На 11 юли, в 18.00 ч., музикалната вечер под открито небе ще започне с една от най-успешните изгряващи родни банди SoulBmoll и тяхната смесица от фънк, соул, ар-ен-би и джаз. След тях е ред на младия кавалджия Живко Василев и неговия квинтет, вече добре познат и в Европа с разнообразните си експерименти. The Essential Funk Trombone ще продължат с ударна доза фънк в отворена форма и първия си авторски албум "T.E.F.T.". Феноменалният Хосе Джеймс е хедлайнърът, който ще закрие десетия A to JazZ с най-новата си банда и двата си последни албума от 2020 и 2021 г.

За любителите на личния комфорт и незабравамите преживявания фестивалът ще предложи специална комфортна зона с плътна сянка, собствен коктейл бар, сервитьори и отделен санитарен възел, а на входа всеки ще получи комплимент – напитка по желание. Цената на билета за достъп до зоната е 25 лв. и важи за деня на закупуването му на място. Традиционният арт-базар ще представи над 45 творци и изложители от различни изкуства, а спортната зона ще осигури целодневни забавения от всякакъв тип. Прогнозата за целия юлски уикенд в Южен парк 2 обещава слънце, споделени летни емоции с любими хора и много качествена музика.

Богата допълнителна програма и много изненади са предвидили организаторите на A to JazZ за фестивалния уикенд. Лудешките джем сешъни, детската образователна програма A to JazZ Kids, сутрешната йога закуска и спортната зона отново ще са част от съпътстващите събития на фестивала, който е с вход свободен.

A to JazZ Festival е под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и се осъществява с изключителната подкрепа на Столична община – Календар на културните събития, национален фонд "Култура", фондация "Америка за България" и Посолството на Република Турция в България.

Повече информация, детайли и новости около A to JazZ 2021 - във Фейсбук и Инстаграм, както и на сайта www.atojazz.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички