Историята на Битълс, разказана от Пол Макартни в нова поредица


Историята на Битълс, разказана от Пол Макартни в нова поредица

4241

Легендарният Пол Макартни и продуцентът Рик Рубин пуснаха музикална поредица за стрийминг платформата Hulu, в която двамата ще "деконструират" най-големите хитове на всички времена.

В серията от шест части, озаглавена "Макартни 3, 2, 1", бившият битъл е интервюиран от продуцента за времето му като член на легендарната ливърпулска четворка, изявите с групата му Уингс (Wings), неговата 50-годишна не по-малко славна самостоятелна кариера и за личните си отношения, повлияли на написването на емблематични композиции.

Поредицата, на която Пол Макартни и Рик Рубин са изпълнителни продуценти, стартира по Hulu на 16 юли. "Никога досега феновете не са имали възможността да чуят как Пол Макартни споделя в детайли за появата на някои от най-големите хитове в музикалната история", споделя президентът на Hulu Originals и ABC Еntertainment Крейг Еруич.

В YouTube излезе трейлър на документалния минисериал "McCartney 3,2,1".

Останалите подробности за сюжета все още не са разкрити, но се очаква документалният разказ да бъде в хронологичен ред. Режисьор на проекта е носителят на наградата "Еми" Захари Хайнцерлинг, най-известен с работата си по документалния филм "Cutie Аnd Тhe Boxer" (2013).

През 1957 година Макартни и Джон Ленън сформират  групата Куоримен, която през 1960 г. се превръща в Битълс. Двамата с Ленън създават в съавторство или поотделно повечето от най-известните песни на смятаната от мнозина най-велика поп и рок група в историята на музиката. Тя успя да промени музиката и светогледа на милиони младежи през 60-те години на миналия век.

Пол Макартни е роден на 18 юни 1942 година. Той подкара 80, като празникът му съвпадна с края на снимките на новия документален филм за великата банда, който ще се появи по кината наесен.

Очакваната от меломаните продукция е дело на новозеландския режисьор и носител на "Оскар" Питър Джаксън, разбил боксофиса с епоса "Властелинът на пръстените". Документалната поредица "Завръщането" ще бъде разделена на три двучасови епизода, които ще бъдат излъчени последователно на 25, 26 и 27 ноември.  За филма са използвани над 60 часа непоказвани кадри, заснети докато великите музиканти записват песни за последните си два албума  "Abbey Road" (1969) и "Let It Be" (1970). 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички