Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Историята на Битълс, разказана от Пол Макартни в нова поредица


Историята на Битълс, разказана от Пол Макартни в нова поредица

4260

Легендарният Пол Макартни и продуцентът Рик Рубин пуснаха музикална поредица за стрийминг платформата Hulu, в която двамата ще "деконструират" най-големите хитове на всички времена.

В серията от шест части, озаглавена "Макартни 3, 2, 1", бившият битъл е интервюиран от продуцента за времето му като член на легендарната ливърпулска четворка, изявите с групата му Уингс (Wings), неговата 50-годишна не по-малко славна самостоятелна кариера и за личните си отношения, повлияли на написването на емблематични композиции.

Поредицата, на която Пол Макартни и Рик Рубин са изпълнителни продуценти, стартира по Hulu на 16 юли. "Никога досега феновете не са имали възможността да чуят как Пол Макартни споделя в детайли за появата на някои от най-големите хитове в музикалната история", споделя президентът на Hulu Originals и ABC Еntertainment Крейг Еруич.

В YouTube излезе трейлър на документалния минисериал "McCartney 3,2,1".

Останалите подробности за сюжета все още не са разкрити, но се очаква документалният разказ да бъде в хронологичен ред. Режисьор на проекта е носителят на наградата "Еми" Захари Хайнцерлинг, най-известен с работата си по документалния филм "Cutie Аnd Тhe Boxer" (2013).

През 1957 година Макартни и Джон Ленън сформират  групата Куоримен, която през 1960 г. се превръща в Битълс. Двамата с Ленън създават в съавторство или поотделно повечето от най-известните песни на смятаната от мнозина най-велика поп и рок група в историята на музиката. Тя успя да промени музиката и светогледа на милиони младежи през 60-те години на миналия век.

Пол Макартни е роден на 18 юни 1942 година. Той подкара 80, като празникът му съвпадна с края на снимките на новия документален филм за великата банда, който ще се появи по кината наесен.

Очакваната от меломаните продукция е дело на новозеландския режисьор и носител на "Оскар" Питър Джаксън, разбил боксофиса с епоса "Властелинът на пръстените". Документалната поредица "Завръщането" ще бъде разделена на три двучасови епизода, които ще бъдат излъчени последователно на 25, 26 и 27 ноември.  За филма са използвани над 60 часа непоказвани кадри, заснети докато великите музиканти записват песни за последните си два албума  "Abbey Road" (1969) и "Let It Be" (1970). 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички