Триумфантите на Годишните музикални награди на БГ Радио 2021


Триумфантите на Годишните музикални награди на БГ Радио 2021

3974

С грандиозна церемония БГ Радио отбеляза  20-годишнината си и раздаде за пореден път своите Годишни музикални награди.

Галата, която се състоя на огромната сцена в зала "Колодрум" в Пловдив, се превърна в българската "Евровизия", предизвика еуфория и изправи зрителите на крака. Сред тях бяха някои от най-обичаните и популярни лица на българската музика и шоубизнес.

Големите победители са Миро и ТоТо Н, които взеха статуетки в най-много категории. "Това е шампионската лига на музиката. Когато спечелиш, означава, че си тренирал и си се преборил, за да излезеш победител", сподели Тото.

Водещи на церемонията бяха чаровните Део и Поли Генова, които преведоха публиката през най-ярките моменти от историята на церемонията на БГ Радио. Дони и Момчил дадоха старт на шоуто с изпълнение, в което се включиха Михаела Филева, Поли Генова, Dara, Михаела Маринова, Керана, Миро, Графа и Нети. Те припомниха някои от най-любимите песни на обичания дует и илюстрираха приемствеността и обичта на новите поколения музиканти към златните поп хитове.  

Спектакълът продължи с множество премиери и изпълнения, специално създадени за церемонията. Своите нови песни на сцената представиха Михаела Маринова, Миро, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, 4Magic, Pavell & Venci Venc’, СкандаУ, Dara, Михаела Филева, Графа с Wosh MC и Feel, Виктория и Невена Цонева и Камен Воденичаров. Един от най-специалните и емоционални моменти беше изпълнението на P.I.F с Прея и Ерсин Мустафов, посветено на Димо. Песента "Приказка" на P.I.F. прозвуча и за всички останали артисти и творци, които загубихме през изминалата година. Просълзената публика аплодира на крака групата в продължение на 4 минути.

Миро получи признанието на слушателите на БГ Радио в категориите "БГ Текст" и "БГ Песен". "Българката музика печели от тези награди и това е само началото на нещо голямо. Имаме завръщане на качествени млади артисти", призна изпълнителят. Както MySound.bg вече оповести,традиционната награда "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова, която се присъжда за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, беше връчена на Тоника СВ и Стефан Диомов за ярката следа, която тяхното творчество е оставило. Изпълнението им вдигна на крака всички присъстващи изпълнители, които пяха прегърнати "Един неразделен клас", "Приятели" и "Здравей, как си приятелю". Отличието беше посветено на незабравимата Ваня Костова.

Сред премиерите на 12-те най-нови песни на годината бе изявата на 4Magic, Павел и Венци Венц. Песента им е вдъхновена от желанието на загиналия алпинист Атанас Скатов да покорява върхове, но останал завинаги в подножието на втория по височина връх в света К2. "Нищо, което правиш с любов и желание, не е трудно", коментира Павел.

БГ Радио връчи и още една специална награда - "БГ Посланик", която отиде у Виктория за нейното представяне на "Евровизия 2021". В новата категория "БГ Комбинация 2021", победиха Слави, ToToH и Ку-ку Бенд.

На сцената награди връчиха и изказаха своето възхищение и благодарност Максим Ешкенази, Гергана Стоянова, Саня Армутлиева, Хилда Казасян, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Митко Кърнев, Велислав Павлов, Георги Лозанов, Филип Аврамов, Камен Воденичаров, Силвия Петкова, Анна-Мария Конова, кметът на Пловдив Здравко Георгиев и, разбира се, представители на екипа на най-българската радиостанция - Симо и Богдана от "Стартер", Наско от "Любими песни за любими хора" и изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин.

Всички победители:

БГ Текст 2021 - "Очите" – Миро

БГ Албум 2021 - "Стъпка напред" - Михаела Маринова

БГ Изпълнител 2021 -  ToTo H

БГ Изпълнителка 2021 - Поли Генова

БГ Дуо/Трио/Вокална група 2021 – СкандаУ

БГ Дебют 2021 – Керана и космонавтите

БГ Видеоклип 2021 - "Заедно" -  Слави, ToTo H и Ку-ку Бенд; реж. Валери Милев

БГ Комбинация 2021 - Слави, ToTo H и Ку-ку Бенд

БГ Песен 2021 - "Очите" - Миро

БГ Група 2021 - Б.Т.Р.

БГ Вдъхновение "Ана Мария Тонкова 2021" – Тоника СВ и Стефан Диомов

Снимка: БГ Радио

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички