Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Напусна ни Джоуи Джордисън, барабанист и основател на Slipknot


Напусна ни Джоуи Джордисън, барабанист и основател на Slipknot

2505

Именитият барабанист и съосновател на Slipknot Джоуи Джордисън е починал едва на 46- годишна възраст, известиха неговите роднини в социалните мрежи.

От текста става ясно, че е угаснал в мир в съня си, но причината за кончината му не се споменава.

"С разбити сърца споделяме вестта, че Джоуи Джордисън, плодотворен барабанист, музикант и артист, е починал мирно в съня си на двайсет и шести юли 2021-а. Той беше на четиридесет и шест - написа семейството му в изявление -  Смъртта на Джоуи ни остави с празни сърца и чувство на неописуема скръб. За тези, които познаваха Джоуи, разбираха неговия скоростен хумор, внимателна личност, гигантско сърце и неговата любов към цялото семейство и музика".

Фамилията на покойния моли неговите приятели, фенове и медиите да проявят разбиране и уважение към нуждата от лично пространство и спокойствие в този изключително труден момент. "Семейството ще организира частна погребална служба и моли медиите и обществеността да уважат техните желания", се казва още в изявлението.

Джоуи Джордисън - под № 1 маска в осемчленната банда, беше член на Slipknot с някои прекъсвания от 1995-а до 2013 година, припомня NBC News.

Иновативният метъл дръмър и виртуозен техник е роден в Де Мойн, щата Айова през 1975 г. и в детството си свири на барабани и на пиано. Той участва в местните групи Modifidious, The Rejects и Have Nots, преди да се включи в Slipknot в края на 1995 година. С тях записва демото "Mate. Feed. Kill. Repeat" (1996) , както и четири емблематични и основополагащи за модерния метъл албуми - "Slipknot" (1999), "Iowa" (2001), "Vol. 3: (The Subliminal Verses)" (2004) и "All Hope Is Gone" четири години по-късно.

"Знаехме, че ще ни забележат, че в крайна сметка ще подпишем с някоя компания, но искахме да сме готови за този ден, затова записвахме като луди!" - спомнят си метълите, които очакваме да открият изданието на Hills Of Rock 2022. Освен маските, с които дават допълнителна инерция на бруталното си поведение, те преследват и необичайна медийна концепция. Успяват да вземат страха дори на прословутия наглец Хауърд Стърн още с първото си участие в неговото радиошоу, а ако някоя от песните им прозвучи в ефир, това се смята за провал. Неслучайно и всичките им клипове са направени така, че да бъдат забранени по MTV.

Към края на престоя си в групата той беше диагностициран с неврологично заболяване , което засегна способността му да ходи, а да свири на барабани вече беше невъзможно.

Кариерата на Джордисън е една от най-креативните и впечатляващи в историята на съвременния американски рок и метъл. Тя вплита в себе си изяви на разнообразни поприща – Джоуи е музикант, автор на песни и продуцент – изстреляли го от малкия град към световната слава. Музикалното му пътешествие включва необикновена поредица от хитове, 11 платинени албума, златни и награда "Грами" със Slipknot, както и множество отличия за нивото на музикалното му майсторство и, преди всичко, за неизмеримото му влияние върху безброй други музиканти и страстни фенове по цял свят.  Барабанистът придоби популярност и с проекта си Scar The Martyr.

Както MySound.bg съобщи, басистът на Slipknot Пол Грей почина през 2010 година.  

Снимка: Variety.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички