Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Почина Дъсти Хил, басистът на ZZ Top


Почина Дъсти Хил, басистът на ZZ Top

2540

Басистът и втори вокалист на ZZ TopДъсти Хил почина на 72-годишна възраст и потопи в скръб милионите фенове на легендарното блус трио по цял свят.

Тъжната вест беше съобщена първо от сайта TMZ, който се позова на информация от другите двама членове на групата - китаристът и фронтмен Били Гибънс и барабанистът Франк Биърд: "Тъжни сме да съобщим вестта, че нашият другар Дъсти Хил почина насън в дома си в Хюстън. Ще ни липсваш много, амиго. Ще ни липсва неговото силно присъствие, добрата му природа. Завинаги ще останем свързани с този "Blues Shuffle In C".

Причината за смъртта не се уточнява. Отбелязва се, че наскоро той е получил контузия на бедрото, което го е принудило да се откаже от предварително планиран концерт в САЩ. Дали тази травма по някакъв начин е свързана с неговата кончина, не е известно.

По-рано този месец съставът излезе в Ню Ленъкс, Илинойс, за първи път от 50 години насам на сцената без Хил, който бил възпрепятстван да участва в концерта "поради проблем с тазобедрената става". Тогава в пост в профила им в социалната мрежа музикантите споделиха, че Дъсти се е прибрал вкъщи, въпреки че в "момента групата е на турне. Той си е взел кратка почивка заради проблеми с таза, която беше определена като леко отклонение от пътя.

Малко по-късно вечните групари анонсираха, че ще продължат, въпреки смъртта на своя колега и приятел. Популярният водещ на американското сателитното радио SiriusXM Еди Трънк сподели в Twitter информация, получена от китариста и първи вокалист Били Гибънс: "Дъсти ни каза преди да си тръгне: "Нека шоуто продължи и ние ще уважим неговото желание".
 
Все още не е ясно кой ще бъде заместникът на покойния, но на сцената за концерта, който се състоя на 23 юли, те бяха с дългогодишния си китарен техник Елууд Франсис.

Джо Майкъл Хил, както е рожденото му име,  е роден в Далас, Тексас, през 1949 година. Присъединява се към Зи Зи Топ през 1970, година след като издават първия си сингъл. Триото става широкоразпознаваемо по света заради запазената марка на Гибънс и Хил - дълги бради, тъмни очила и характерни шапки.

Бандата записва дългосвирещия си дебют албум през 1971 г. Тя постига огромен успех с албумите  "Tres Hombres" (1973), "Fandango" (1975), "Eliminator" (1983) и "Aftterburner" (1985). Сред най-големите хитове на тримата са "La Grange" (1973), "Tush", "Blue Jeans Blues" (1975), "Cheap Sunglasses" (1979), "Gimme All Your Lovin", "Sharp Dressed Man", "Legs", "Got Me Under Pressure" (1983), "Sleeping Bag", "Rough Boy" (1985) и "Doubleback" (1990).

През 2019 година Зи Зи Топ отбеляза 50-годишен юбилей с турне и документален филм, озаглавен ZZ Top: That Little Ol’ Band From Texas.

Първият и единствен концерт на буги-брадите у нас се състоя на столичния стадион "Академик" на 21 октомври 2009 година. Те трябваше да свирят в България още в края на 90-е, но шоуто им се провали заради заболяване на Дъсти Хил от хепатит.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички