Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Група Airbag е големият победител в конкурса Пролет на БНР 2021


Група Airbag е големият победител в конкурса Пролет на БНР 2021

3192

Група Airbag (на снимката) е големият победител в 52-то издание на конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2021 на Българското национално радио.

Песента "Не сме сами" спечели Голямата награда – участие в международния фестивал "Евросоник" 2022 в Грьонинген, Нидерландия. Автор на музиката и текста са братята Петко и Николай Славови, аранжиментът е на цялата формация. Генералният директор на БНР Андон Балтаков връчи на групата статуетката.

Както MySound.bg писа, тази година отличията бяха връчени на галаконцерт в "Арена София" Столичен колодрум "Сердика" с участието на десетте изпълнители-финалисти.

Селекционен екип от 17 музикални експерти от Българското национално радио – музикални редактори, звукорежисьори, журналисти и продуценти от всички национални и регионални програми, определиха Голямата награда. Те избираха и носителя на приза за дебют, който тази година получи дамското суинг трио Wet Pebbles с песента "Магията се завъртя". Музика и текст  Teddy Velvet, аранжимент - Wet Pebbles.

Професионално жури в състав Васил Найденов, Калин Вельов, Орлин Павлов, Ясен Велчев, Живко Петров, Мирослава Кацарова и Гергана Нойкова определи Първа и Втора награда.

Първа награда спечели песента "Deux Reflets" в изпълнение на група Electric Pie. Музиката е на Ясмин Исинов и Алис Инджеян, текстът – на Алис Инджеян, аранжимент - Ясмин Исинов. Втора награда журито присъди на "Нова пролет" на Вера Шандел и Ангел Заберски по музика и аранжимент на Ангел Заберски, текст – Вера Шандел.

Наградата на слушателите на БНР получи песента "Ти и аз за света", изпълнена от Кристина Иванова feat. Димитър Атанасов по музика и аранжимент на Димитър Атанасов и текст на Кристиан Грънчаров. Водещи на галата бяха Мартен Роберто и Лили Големинова.

Песните-финалисти и победителите в конкурса могат да бъдат чути ТУК.

Конкурсът "Пролет" е създаден през 1970 година с цел да се стимулира създаването на нови български поп и рок песни. Мисия на програмите на БНР е да съхранят традицията и популяризират българската музика.

Снимка: БНР

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички