Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Кристина Дончева и Фортисимо спечелиха Бургас и морето


Кристина Дончева и Фортисимо спечелиха Бургас и морето

2751

Кристина Дончева и вокалният ансамбъл Фортисимо (на снимката) спечелиха 38-то издание на националния песенен конкурс "Бургас и морето" с песента "Заклинание" по текст на Ивайло Вълчев.

Те бяха определени за любимци на публиката и взеха първото място на слушателите. Дончева благодари от сцената на Ивайло Вълчев, настоящ депутат от партия "Има такъв народ".  

Събитието се проведе в Летния театър в Бургас през уикенда.

Второ място зае песента "Всичко е море" по музика и аранжимент на Светослав Лобошки в изпълнение на Вили Русева. "Животът ни е сцена", представена от Гергана Великова и Георги Дюлгеров, грабна третата награда. Призове за текст и за млад и вдъхновяващ изпълнител бяха спечелени от Силвия Колева за "Писмо в бутилка".

Националният конкурс бе открит от заместник-кмета по култура Диана Саватева, която подчерта, че фестивалът е знаково събитие за духовния ни живот и е принос съвременната музикална култура на Бургас.

Зрителите имаха възможността да чуят 14-те финални песни, допуснати до конкурса от подборната комисия, както и половичасовия рецитал на дуета братя Аргирови. Почти 60 кандидатури бяха заявени за участие от автори от цялата страна - всички нови, композирани специално за музикалната надпревара. Тази година журито бе в състав: Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев, радиоводещият Атанас Стоянов и Светослав и Благовест Аргирови.

Водещи на конкурса бяха Драгомир Драганов и Наско Стоянов от БГ Радио.

По време на втората специална вечер - за първи път от създаването на фестивала, отново в Летния театър, Стефан Диомов изнесе концерт в памет на певицата Ваня Костова. В спектакъла по неговата книга "Белите и черни клавиши на моя живот" участие взеха Тоника, Тони Димитрова, Тоника СВ, Боян Михайлов, Фамилия Тоника, Георги Милтиядов, 5-те сезона, Дани Огнянов, Фортисимо, вокална група Изгревче, Стефка Емилова, Ванеса и Божидар. От 20.30 часа, под съпровода на Разградската филхармония с диригент Левон Манукян, започна програмата, в която прозвучаха едни от най-хубавите песни на бургаския композитор.

Концертът с участието на колеги, приятели и почитатели на покойната певица, започна с ретроспекция на дългия и забележителен творчески път на маестро Диомов по автобиографичната книга "Белите и черни клавиши на моя живот", проследяваща създаването на едни от най-емблематичните за българската музикална сцена вокални групи и изпълнители. Втората част беше изцяло посветена на песните на неповторимата Ваня Костова. На сцената прозвучаха едни от най-популярните мелодии по стихове на Петя Дубарова, възпяти по забележителен начин от Ваня Костова, както и съвсем нова песен, написана от Стефан Диомов по чернова на поетесата.

За първи път на сцена излезе и младият дует на внучката на Ваня КостоваВанеса, и внука на Стефан ДиомовБожидар, за "Тази нощ само наша тя е".

Емоциите достигнаха своята връхна точка, когато Боян Михайлов изпълни в дует с майка си Ваня Костова знаковата песен "За старата любов", която беше излъчена на видеостената.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички