Не щат Айрън Мейдън и Кейт Буш в Залата на славата на рока


Не щат Айрън Мейдън и Кейт Буш в Залата на славата на рока

2379

Знаменитите Айрън Мейдън (на снимката), Рейдж Ъгейнст Дъ Машийн, Ню Йорк Долс и Кейт Буш няма да бъдат въведени в Залата на славата на рок-ен-рола, въпреки че бяха сред номинираните.

Както MySound.bg вече огласи, церемонията предстои предстои във Field House Rocket Mortgage в квартала "Охайо сити", Кливлънд, на 30 октомври. Организаторите изразиха надежда, че това ще се случи пред пълна зала фенове и музика на живо. Но имената на щастливците традиционно се обявяват предварително, за да имат време да подготвят своята изява на  шоуто. Както обикновено, те представят репертоара от пет или шест песни, поясняват световните агенции.

За първи път тази година при изпълнителите са приети равен брой участници от двата пола - по три. Шестимата късметлии представляват различни музикални направления - от алтърнатив рок до рап.

Тина Търнър, която тази година навършва 82 години, пее соул, рок и поп, Керъл Кинг - мелодичен фолк рок. Актуалната банда Фу Файтърс на бившия барабанист на Нирвана Дейв Грол е сред емблемите на алтернативния рок, а 72-годишният Тод Рундгрен от Утопия придоби популярност със своя сложен саунд, комбиниращ рок и блус. Дъ Гоу Гоус са в редиците на пънкарите, а Джей-Зи е ярък представител на рап направлението. В Залата ще бъдат посрещнати и Ел Ел Куул Джей, Били Престън и Ранди Роудс за върхови постижения в музиката, а Крафтверк, Джил-Скот Херон и Чарли Патън ще бъдат почетени за цялостен принос.

С избора на Търнър, Кинг и Дъ Гоу Гоус за първи път три дами - всъщност две жени и една група, която е изцяло дамска, ще бъдат включени в категорията "Изпълнители" в една година.

Според правилата на Залата всеки артист може да бъде предложен за включване най-рано 25 години след излизането на първия му запис с търговска цел. За Фу Файтърс и Джей-Зи това бе и първа възможност, докато Дъ Гоу Гоус можеха да бъдат предложени още през 2006 година.

Тина Търнър обяви неотдавна, че скоро ще сложи край на своята забележителна кариера. А участието ѝ в галата по встъпване в Залата на славата на рок-ен-рола със сигурност би бил звезден епилог за нея.

Вечната Тина влезе в музикалния пантеон през 1991 г. като член на дуото Айк и Тина Търнър, а сега беше селектирана като индивидуален артист.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички