Laibach в Пловдив през септември


Laibach в Пловдив през септември

3031

Предстои най-важното шоу на Laibach в България!

Както е известно, словенската музикална и интерактивна група ще представи концептуален спектакъл в Античния театър, Пловдив, от 20.00 ч. на 18 септември (събота). 

Знаменитите гости ще адаптират и преобразят сцената на един от най-добре запазените антични театри в света чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра. Заедно с тях в този щурм към публиката ще се включат и Оркестърът и хорът на Държавна опера Пловдив с диригент Константин Добройков.

Концертът на Laibach в Пловдив ще е единствен и неповторим. Той няма да е част от програма на турне, а спектакъл, специално създаден и представен само веднъж.

Laibach е четири десетилетия градена култура, в нея публиката мисли, танцува и марширува заедно с групата и големият въпрос е - как тези арт концептуалисти ще вплетат в мегахепънинга си атмосферата на Античния театър?

Миналото на формацията крие не едно специално и незабравимо тяхно изпълнение - през август 2015 г., тя  става една от първите групи и от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея. Събитието и цялото посещение е документирано във филма "Liberation Day". Тези, които следят колектива от десетилетия, вече имат само един въпрос – какво Laibach подготвят за Пловдив? Несъмнено те ще използват всички дадености на сцената в Стария град, за да направят поредната си историческа сценична поява.

Това няма да е концерт в зала, а приобщаване на едно историческо пространство към концепцията на артисти от световна класа, със стил, който съдържа мултидисциплинарни практики – от популярната култура до високото изкуство, обхващащ мощни препратки към историята на изкуството - от класическо и авангардно до социалистически реализъм и поп арта.

Laibach е култ, който изгради в цяла Европа стил от последователи. Словенците се самопровъзгласиха за "инженери на човешката душа". Техният милитаристичен стил, пропагандистки манифести и тоталитаристки изказвания пораждат многобройни дебати за тяхното действително художествено и политическо кредо.

По време на 40-годишната си кариера Laibach, чиито членове живеят в Любляна, са издали почти 40 албума, като по-голямата част от тях са в каталога на британския инди лейбъл Mute Records (Depeche Mode, Yazoo, Nick Cave, Goldfrap, Moby, Kraftwerk, New Order и други.)

Билети с цени 60 лв, 70 лв, 80 лв. - на:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/laibach-plovdiv-ancient-theatre-564487/event.html

Събитието се осъществява с подкрепата и партньорството на община Пловдив, организатор e Blue Hills Evens.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички