Плешивото куче представя премиерно новия албум на Контрол


Плешивото куче представя премиерно новия албум на Контрол

4536

Песни от горещия албум на Контрол "Червената книга" ще прозвучат в поредния брой на предаването "Плешивото куче" по програма "Христо Ботев" тази събота, 21 август, и това ще бъде неговата радиопремиера в ефира на БНР.

"Червената книга", който официално ще бъде представен през есента, е втори удар на ветераните с Иван Гатев на фронта след "9" (2017). "Това е прогресив пънк", обяснява барабанистът Оги Кьосовски, който е и продуцент с останалите от бандата. Музиката по традиция е на тандема Владо Попчев/ Тони Тенев с изключение на "От високо", дело на О. Кьосовски. Текстовете са на Владо Попчев без този на "Предна лява (Пънк)" с автор на О. Кьосовски. Аранжименти: Контрол. Гост-музиканти са Радослав Гергов-Радула, Джино Йевджевич и Ейми Денайо от Kultur Shock и Христо Намлиев.

От 2014-а колоритната компания е в състав: Владимир Попчев - Унгареца (бас), Огнян Кьосовски (ударни) и Стоян Тенев (китара), а на фронта е Иван Гатев, когото познаваме и от съставите ЛокМаруху, Майлстоунс, Салтривър и Естраден преврат.

Още в предаването с автор и водещ Ивайло Кицов: букет златни хитове на биткаджиите от т.н "втора БГ рок вълна", с които изразиха своя саркастичен и пародиен бунт срещу системата: "Апатия", "Не умирахме от щастие", "Рокът е животно", "Ласточка, пой", "Най-щастливият ден" и други. Плюс истинската история на "Леле, како".

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) на БНР всяка събота от 16.00 ч.

Снимка: Албена Цолова-Бета

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички