Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Топло фест в Южния парк на 4 и 5 септември


Топло фест в Южния парк на 4 и 5 септември

3448

Фестивалът за музика, театър и цирк "Топло фест" ще се проведе на открито в столичния Южен парк на 4 и 5 септември.

Очакват ни още интерактивно представление за деца в събота, силен реге лайн-ъп на Big Summer Reggae в неделя и две прохладни градски вечери на зелено. Всички събития ще се състоят между 16.00 и 22.00 ч. със свободен вход на двата хълма пред Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала", чието откриване предстои тази есен в преустроената сграда на бившата топлоцентрала зад хотел "Хилтън" и хълмовете на Южен парк 2 между културно-историческия комплекс "Гарнизонно стрелбище" и Перловската река.

Има ли нещо по-вълнуващо от магията на цирковото изкуство? На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. От 16.00 до 17.00 ч. невербалното представление "Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи" ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. От 17.00 ч. до 18.00 ч. същия ден ще се забавляваме с цирковата работилница по жонглиране, представена от социален цирк на фондация "Мини арт".  

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър ЙордановБъни. Неговият "Барабанен кръг" ще ни предложи да се свържем с другите с помощта на ритъма и да загърбим егото в колективно изпълнение. От 19.00 ч. ч. на музикалната сцена ще се качат Pavel Terziyski & Alexander Logo-zarov, за да представят своя албум "Settlers", а от 20.00 ч. българо-английската пост-пънк група Кaka? ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът Trigaida - фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева (на снимката) и Иван Шопов.

Отново в съботната вечер (19.30 ч. - 21.30 ч.) студиото за документален театър Vox Populi ще запознае публиката с "Експонати - изчезващи човешки видове". Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки "експонат", разположен в своя уникален свят от 1 кв.м.

По залез на 4 септември зрителите ще се насладят на огнено шоу с "Нов цирк", последван от сет на DJ YvesO. За финал група Синтез ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата на "Топло фест" ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас - Big Summer Reggae. Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките ѝ измерения – roots reggae, dub, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get togetherand feel allright!

За повече информация - "Топло фест" във Фейсбук.

Проектът се осъществява с подкрепата на националния фонд "Култура" и община "Триадица".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички