Фестивалът Metal Blast събира 4 банди в парк Военна академия


Фестивалът Metal Blast събира 4 банди в парк Военна академия

3579

Второ издание на фестивала Metal Blast ще се проведе в парк Военна академия точно една година по-късно - от 18.00 ч. на 26 септември.

Този път на сцената ще излязат четири български банди. Начело на метъл инвазията отново застава софийската фолккор чета Khanъ (Кан).

Групата е основана през 2009 година. Оттогава не е спирала да бъде активна на софийската клубна сцена. Основната идея на проекта е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което музикантите сами определят като фолккор (folkcore). С 2 ЕР-та и един дългосвирещ албум, формацията е една от най-активните у нас и е делила сцена с Arkona, Caliban, Enter Shikari, Pero Deformero, Балканджи и много други.

8 M/S (Eight Meters Per Second) е група, събрана в Хасково през 2010 година. Дебютира през 2012 г. с "Running Оut The Black July". С влияния от метълкор и ню метъл жанровете, бандата създава собствен стил от агресивен и експресивен метъл. Последното ѝ издание "Individualist" я затвърждава като водеща в тежкия жанр на българската сцена.

Engineer Of Death e млада и амбициозна група от Троян, основана през 2015 година. Стилът ѝ повлиян от хардкор движенията и включва агресивни високи вокали и мощни рифове, които създават приповдигнато настроение, идеално за мошпитове. След двегодишна пауза, през пролетта на 2019 г. Engineer Of Death се завръщат с нови попълнения. Към момента те работят по записите на дебютния си албум "Trust No One", който се очаква да бъде издаден съвсем скоро.

Съчетавайки българските и бразилските си корени, Алекс Гешева - барабанистка от България, Бия Карвальо, вокалистка от Бразилия и Мила Нинова, китаристка от България, формират People Оf Maha. Алтърнатив рок съставът е базиран в София. Бандата е създадена през 2018 година, когато трите се запознават по време на благотворителните концерти на музикалното си училище и откриват своята взаимна любов към рока.

Какво се случва с Khanъ след напускането на вокалиста Жо Василев и как звучат на живо 8 M/S, след като същият се присъедини към тях, ще стане ясно на 26 септември.

Билетите за Metal Blast 2021 са в продажба на цени от 20 лева (в деня на събитието и на място по 25 лв.) само в мрежата на "БилетБГ" и онлайн на www.bilet.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички