Отличие Мъркюри за Арло Паркс


Отличие Мъркюри за Арло Паркс

3748

Младата певица от Лондон Арло Паркс е тазгодишната носителка на престижната британска музикална награда "Мъркюри", съобщават световните агенции.

Отличието се присъжда на 21-годишната певица, авторка на песни и поетеса за дебютния ѝ албум "Collapsed In Sunbeams".

"Имаше моменти, в които не бях сигурна дали ще успея, но съм тук днес, така че много ви благодаря.", заяви триумфантката, след като си получи приза. Тя не скри, че е положила много труд и е направила жертви, за да стигне до успеха.

"Избрахме изпълнителка с уникален глас, която използва забележително красиви текстове, за да извика сложните теми за психичното здраве и сексуалната идентичност, и която е напълно в унисон със своето поколение", каза радиоводещата Ани Макманъс, обявявайки името на победителката.

"Collapsed In Sunbeams" излезе на музикалния пазар през януари тази година и достигна третото място в британските чартове.

Паркс надделя на други 11 претенденти за приза, сред които рокаджиите от Улф Алис, композиторката Хана Пийл, джаз музикантката Нубия Гарсия и рапърите Гетс и Бъруин.

Наградата "Мъркюри" е учредена през 1992 г. и се присъжда за най-успешен албум на британски или ирландски изпълнител. Паричният ѝ еквивалент е 25 000 британски лири.

Миналата година с приза беше отличен певецът Майкъл Киванука за третия си диск "Kiwanuka".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички