Jazz FM радио празнува 20-годишен юбилей


Jazz FM радио празнува 20-годишен юбилей

3320

Jazz FM радио ще срещне слушателите си с някои от най-обичаните български джаз артисти в тричасово празнично предаване по случай своя 20-годишен юбилей от 13.00 ч. до 16.00 ч. на 17 септември, петък.

Единственото радио за джаз в България ще празнува своя рожден ден с уникален концерт на живо в студиото, известиха от медията. В празничния ден ценителите на джаза ще могат да чуят в ефира изпълнители като Михаил Йосифов, Стоян Янкулов - Стунджи, Вили Стоянов, Деси Андонова, Димитър Льолев, Мими Николова, Венци Благоев, Тодор Бакърджиев, Димитър Благоев, Владислав Мирчев и други. Водещи на празничното предаване ще бъдат Светослав Николов, Емил Войников и Таня Иванова, а от Пловдив ще се включат и колегите музиканти от Jаzz FM Мирослава Кацарова и Младен Димитров.

В репертоара за рождения ден са подбрани джаз, блус и фънк класики, които отразяват стиловия характер на Jazz FM. Преди да засвирят в ефир специалните гости ще влязат в студиото, за да споделят своята история с джаза и впечатленията си за динамиката на развитието на жанра у нас. След интервютата радиото предвижда лайвстрийм излъчване на музикалните сесии във Фейсбук страницата на Jazz FM.

"Удовлетворението от работата ни се измерва с нашата отговорност към изкуството, водени от която обещаваме още много постижения!", сподели Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM радио (в средата на снимката). През изминалите 20 години Jazz FM посвети работата си в служба на ценителите на джаза – музиканти и публика. През цялото това време радиото следва своята мисия – да съхранява и популяризира достиженията на жанра, като специален акцент винаги е било изкуството на българските творци. За да направи още по-близка връзката им с аудиторията, радиото даде начало на поредица от нови инициативи, като ефирните и онлайн проекти "Джаз истории", "За албумите от техните създатели", "Джаз емоции", "Филми за джаза", "Не е само спомен". Значима крачка в тази посока радиото направи и чрез създаването на първия албум на първата българска джаз певица Лени Вълкова.
 
През годините Jazz FM е организатор на много концерти и редовно среща аудиторията си с ярки имена от страната и от света. С музика на живо медията започва своя път, така ще отпразнува и резултатите до момента. И ако стартът е отбелязан в зала 1 на НДК, сега събитието ще бъде в ефира на радиото, дал толкова много радост на екипа и на цялата джаз общност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички