Видеомапинг и електронна музика съживиха Альоша


Видеомапинг и електронна музика съживиха Альоша

3065

Паметникът "Альоша" на Бунарджика в Пловдив стана част от проект на българската медия за електронна музика "Фонотека Електрика" Altitude Attitude.

Както MySound.bg вече писа, на 14 септември триото Borne Aloft изпълни диджейски сет на второто по височина тепе в града, придружен от 3D мапинг прожекция, направени от Петко Танчев - съосновател на творческото студио SenseLab и "Мелформатор". От изпълнението беше заснето едночасово видео от земя и въздух, което ще представя Пловдив като част от проекта по света и у нас.

Събитието е част от Altitude Attitude — серия от шест събития и видеа на културно-исторически паметници, които представят града през призмата на културното му наследство и съвременна електронна музика. Инициативата включва и почистване на локациите в партньорство с община Пловдив и компанията Nexo, като основната ѝ цел е създаването на едночасови видеа от диджейски сетовете на впечатляващите локации, които да бъдат разпространени в сайтовете и социалните мрежи на партньорските Европейски столици на културатаКаунас, Литва, Нови Сад, Сърбия, и столицата на 2023 Елевсина, Гърция. Проектът е част от програмата "Наследство" на фондация "Пловдив 2019".

Borne Aloft, които обживиха с музиката си Бунарджика, са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP "Cinar" излезе този юни през лейбъла на световноизвестния техно диджей и продуцент Maceo Plex Ellum.

Следващото събитие в програмата на Altitude Attitude е тази събота (18 септември) с една от водещите фигури в българската електронна сцена — Laylla Dane.

Поради създалата се епидемична обстановка в страната, всяко едно от 6-те събития може да бъде гледано онлайн във Фейсбук страницата на Fonoteka Elektrika.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички