100 години затвор за Ар Кели?


100 години затвор за Ар Кели?

2970

Певецът Ар Кели беше признат за виновен по всички девет обвинения в рекет и сексуално насилие и трафик, предадоха световните агенции.

Поредното дело от процеса срещу ар-ен-би звездата се състоя в понеделник. Той е обвинен, че в продължение на четвърт век е използвал славата си, за да привлича жени и непълнолетни момичета, които изнасилвал и с които се гаврил. Част от тях са били избирани сред фенове на концертите му с помощта на хора от неговия екип. Съдебните протоколи показват, че те се отнасят до сексуално насилие и малтретиране на непълнолетни на възраст между 13 и 16 години. Съдебните заседатели коментираха над 9 часа каква присъда заслужава певецът. Седемте мъже и петте жени сред заседателите категорично осъдиха изпълнителя. Той е заплашен до 100 години затвор - 20 години за рекет, 10 за всяка от присъдите за трафик на секс. Очаква се окончателната присъда да бъде произнесена на 4 май 2022 година.

Съдебните заседатели започнаха обсъждане на присъдата още в петък, когато приключиха финалните пледоарии на прокурорите и на защитниците по делото. Според прокуратурата 54-годишният Робърт Силвестър Кели е управлявал престъпна група в Чикаго в продължение на почти три десетилетия и е ръководил използването на момичета и момчета за сексуално насилие. Повечето от жертвите са били непълнолетни и певецът ги е подлагал на извратени и садистични капризи.

Някои ключови твърдения от процеса включват: нападение над непълнолетни жертви и умишленото им заразяване с полово предавани болести, принуждаване на момичета да правят аборт, удряне, побой и задушаване на жертвите по време на сексуален акт, записване на видео на сексуални актове с непълнолетни и деца - порнография, подлагане на жертвите на наказания - побой, заключване в стаи без достъп до храна, вода, светлина и без баня, заплаха за убийство на жертвите и техните семейства.

Певецът отрече всички обвинения. Кели остана в ареста, след като съдът в Ню Йорк му отказа да го пусне под гаранция през октомври 2019 години.

За музиканта се говори от години, но официалното завеждане на дело стана факт едва след като негови жертви дадоха интервюта по телевизията. Някои от 11-те потърпевши посочиха, че са били непълнолетни, когато са станали обект на насилие. Решението на съдебните заседатели идва 13 години, след като Кели беше оправдан по обвинения в детска порнография в щата Илинойс. Сега обаче беше признат за виновен по всички обвинения и може да получи доживотна присъда. Адвокатът му обяви, че обмисля да обжалва.

През 1994 г. Ар Кели се жени за певицата Алия, която тогава е само на 15-годишна възраст. По-късно бракът им е анулиран, а тя загина трагично в самолетна катастрофа през 2001 година.

Снимка: The New York Times

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички