Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Лили Иванова гушва 20 бона на Нова година

30.12.2008   MySound.bg
Лили Иванова
По празниците тарифата на примата Лили Иванова ще надмине 20 бона, разкрил пред „Шоу” осведомен източник от артсредите.

Срещу тази подобаваща за ранга й цифра БГ-примадоната е склонила да извиси глас дори в компанията на сръбкинята Весна Змиянац и младия гръцки изпълнител Ставрос Ливикос.

Тримата са част от програмата на грандхотел „Варна” за новогодишната нощ. Лили по традиция обича да пее в морския град, където дори си купи апартамент, за да не й се налага да отсяда по хотели.

Хонорарът, който певицата ще получи, е тайна, но се знае, че през благодарния за банковите сметки декември тя не се навива на участие за по-малко от 20 хилядарки. Собствениците на Гранда вероятно са й обещали колосална сума, за да се съгласи Лиленце Пиленце, която ненавижда поп-фолка, да застане на една сцена с Весна.

С най-висок хонорар от по-младото поколение се гордее Мария Илиева. Тя обикновено весели почитателите си за 7 бона на вечер. Говори се, че напоследък изпълнителката на „Искам” се опитала сериозно да увеличи доходите си и обявила на организаторите на столично светско събитие тарифа от 12 хилядарки за няколко песни. Тя обаче им се видяла прекалено висока и вместо Мария опитните бизнесмени ангажирали по-скромна в мераците си певица.

Четири бона пък вече искала Аксиния. Нина Николина се класира веднага след нея. Когато е солово, врачанката прибирала по 3 500 лв., но в комплект с Калин Вельов си разделяли само по два бона.

Над 6 хиляди се оценил наскоро Влади Ампов-Графа. Срещу същата сума желаещи можели да си позволят да се наслаждават на Дони и Нети. Цената на бургаската изпълнителка Тони Димитрова и любимката на Фидел КастроЙорданка Христова, е 5 500 лв.

Камелия Тодорова, въпреки някогашните си претенции да става световна звезда, кандисвала да погали с джазинтонации ухото на феновете си за 4 500 – малко отгоре върху парите на 20-годишната Аксиния.

Никоя от поп-фолк изпълнителките не може да стигне по хонорар за участие Лили Иванова, като изключим Азис, който обаче ще е „пас” по Нова година, но като се прибавят и банкнотите, които феновете пъхат по деколтетата им, поп-фолк певиците излизат на добра печалба.

Според хора от „чакарака” бранша, Ивана искала 12 бона в брой, за да весели почитателите си в извънпразнични дни. Глория се опитвала да я догонва с около 7 хилядарки, а на по-малко пари кандисвала Преслава.

Според източници на седмичника обаче някои от цитираните хонорари на поп-фолк звездите са мит. Никоя от тях не е договаряла повече от 2 бона за участие, а по-голямата част от прихода им всъщност бил от бакшишите в пазвата.

Какво направи Азис? Той обяви хонорар 10 000... евро. Костинбродският славей нарочно надул цената си предпразнично, за да не бъде затрупан от многобройни предложения за работа и категорично отказал да пее по кръчмите на Бъдни вечер. Певецът призна, че смята да събере в софийския си дом своите близки, за да отбележат празника. И още: че за пръв път тази година на софрата му няма да присъства Китаеца, за сефте ще мине и без обичайните приятели на Азо, които редовно присядат край неговата маса.

Коледа е семеен празник и затова ще сме само най-близките. С приятели ще съм на Нова година”, обяснява прищявката си изпълнителят.                     


8553
33.33%
 

Юли ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031