Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

София Самба Следобед в неделя

19.02.2009   MySound.bg
Самба де Жанейро
Взривната вълна от най-мащабната световна феерия - Карнавала в Рио, ще ни донесе великолепните автентични самба таньорки от "Brazil 40º".

Както "MySound.bg" съобщи, в началото на празненствата - на 21 февруари, бразилките ще загреят до 40 градуса в столичния Парти център "4 км" със страстни танци и карнавални усмивки. Докато на хиляди километри от тук празненствата пулсират с енергията на музиката и радостта и цяла Бразилия се е потопила в шеметна фиеста, нашата неделя също ще е гореща, обещават организаторите.

Танцьорките ще ни научат на "samba do Rio" (или самбата така както я разбират в Рио).

Точно в 14 часа на следващия ден отново в "4 км" прекрасните момичета ще ни въведът в основите на бразилския танц, за да можем да усетим същността на самбата като пием направо от извора. Не са необходими предварителни умения, а както казва една от танцьорките - “Най-важното, което е нужно, е да почувстваш ритъма”.
 
Февруарският неделен следобед ще е празничен и пълен с музика, защото най-прекият път да се свържем с радостта е танцът.

Самбата е символ на Бразилия. Дълго време забранена и считана за вулгарна, днес тя е емблема и на карнавала, и на страната. Тя не е само танц, а начин на живот; средството да забравиш ежедневната си самоличност и да откриеш същността си. Този чувствен танц произхожда от културата на африканските роби, които са били заселени в Баийа (местност в Бразилия) още през 17 век.

През годините самбата е била единственото лекарство за потиснатите души на африканци и индианци. В него африканските традиции са се слели с местните обичаи и с културата на португалските завоеватели, а времето го е шлифовало толкова, че той е станал популярен и обичан навсякъде по света.  Ето как столицата ни преживее  първия си Самба Следобед на 22 февруари.

София Самба Следобед - 14 часа, Парти център "4 км", 12 лева

Записвания на място или на е-mail: gabriela.globalvisioncircle@gmail.com


4125
0%
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930