Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

13 години Метрополис с DJ Саша: Честит рожден ден на всички!


13 години Метрополис с DJ Саша: Честит рожден ден на всички!

7570

Доайените на електронния звук у нас, "Метрополис", отпразнуваха 13-ия си рожден ден сладко-сладко, начело със световния "заслужил майстор на спорта" DJ Саша (DJ Sasha) оная вечер.

Стивън, Смърфа, Ясен Петров и компания нагостиха по светлия повод с шампанско всеки един посетител.

Настроението на всички присъстващи в столичния Зимен дворец бе приповдигнато още от самото начало, макар и да не бе многобройна аудиторията. Родните корифеи радваха на пулта с безупречно чист, лек и разчупен звук.

Точно по този начин преди 13 години същите хора, не толкова популярни и тогава шестима на брой, с DJ Ради, заченаха идеята "Метрополис". Името на първия футуристичен филм съответстваше идеално на тяхната идея да преместят родната клубна сцена в бъдещето със скок. Големите зали, екраните с лайв-анимация, гигантските тонколони, "фабричния дизайн" - всичко това у нас носи печата на движението за електронна музика "Метрополис". Тогава мнозина ги смятаха за луди, но имайки примера на Запада, те не се отказаха и продължиха своето революционно дело в малка България.

Актуални, както винаги, ветераните днес също са в крак с времето. През 2009 вече може да се каже, че са загърбили твърдото техно звучене окончателно и представят предимно xаус звезди. Такава е и общата тенденция, границите са размити, а на по-меките и танцувални звуци откликва разнородна аудитория.

Първото за вечерта чуждестранно участие на рождения ден бе на британското дуо Спууки (Spooky). Те се оказаха приятна малка изненада, която се вля естествено в покачващото се с радост нагоре настроение подобно на мехурчетата в чашите с шампанско.

Десетилетие мина, откакто сънищата на малцина у нас се сбъднаха в реалност за мнозина! За пръв път на родна земя стъпиха величията на pейв културата Маруша, Уестбам, Свен Вет и дори отвъдокеанските "естествоизпитатели" Джош Уинк и Джеф Милс. Стигна се и до кулминационното слънчево "Тотално техно затъмнение" на брега на Черно море с над 10 000 души. Парадът на електронната музика с танцуващи, нагиздени млади хора по улиците се превърна от нещо давано у нас само по телевизията в ежегодна гледка лятото в София.

Днес тази музика е масова и всеки дори у нас е чувал за места като остров Ибиса и по-популярните електронни диджеи.

Това са все имена на хора, които диктуват не само какво да се слуша, но и цялостен лайфстайл. Общото мото е просто: ЛЮБОВ! Именно любовта цареше снощи, когато всепризнатият хаус-титан Саша пое плавно кормилото.

Към два часа всички усмихнати се бяха отдали на насладата. Залата вече бе пълна, а температурата бе на точката на кипене....

Темпото обаче не бе накъсано поривисто, а повече приличаше на незатихващ прилив от топла емоция. Точно в стила на DJ Саша. Така продължи и до сутринта.

Така по всяка вероятност ще продължат и "Метрополис" напред в дните - всяка тяхна изява като рожден ден на всички!

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички