Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Дъ Помориънс тръгват на турне из България


Дъ Помориънс тръгват на турне из България

5380

След като наскоро стана ясно, че Дъ Помориънс (The Pomorians) - настоящи и бивши членове на Артери (Artery), увеличават традиционния си престой в България поне до края на годината, групата вече действа на родна земя и гласи осемдневно турне.

За дестинация са избрани най-вече градове, в които до момента не са гостували нито Помориънс, нито Артери.  Комбинацията от дати е насочена към почти всички места в страната, където има подходящи условия за подобен тип клубни концерти.

Поредицата стартира от КДК - Хасково, утре, 18 септември, и приключва на 26 септемри в габровския  "Faces". Останалите места, през които ще премине формацията, са фестивалът "Различният поглед" - Стара Загора,  клубовете "La Playa" - Варна, "Soundgarden" - Русе, "Маската" - София, "Melon" - Велико Търново и "Петното" в Пловдив. Проектът ще бъде осъществен с подкрепата на "Строежа" и "Jack Daniel's".

В рамките на деветте дни е предвидена една пауза - на 23 септември. Гостуванията във Варна и Русе /20 и 21 - неделя и понеделник/ са съобразени с предстоящите почивни дни, свързана с празника по случай Деня на независимостта - 22 септември.

Цялото турне ще бъде съпровождано от Extreme/Alternative Stroeja DJ сет - комбинация от алтърнатив рок, ска, пънк, неометъл, хардкор, олдскуул хип-хоп, бритпоп и ню уейв.

Цените на билетите, които ще се продават единствено на място, са на символична сума - между 3 и 6 лв.

Само в София, в клуб "Маската" - Студентски град, входът ще бъде 8 лв. Специално за случая Помориънс са поканили Уикеда за общ концерт.

Бандата пътува в тричленен състав, като към Янко Бреков (вокали, китара, бузуки) и Красимир Керкинов "Кемала" (бас, китара, бек-вокали), на барабани ще се присъедини Тихомир Люцканов, популярен от участието си в Некроменсър и ранния състав на Артерия.

Поморийците залагат на весели и емоционални текстове, но за разлика от Артери, звученето им е по-близко до ска и реге, плюс привичните гръцки и български етно мотиви. Последните са особено силно изразени в живите участия на бандата в чужбина, където характерните за бузукито звуци придават допълнителна екзотика. За предстоящия тур групата ще заложи на сет, състоящ се от няколко елемента - все по-разпознаваемите и популярни авторски парчета, разнообразие от кавъри, акустична част, както и немалко от предимно ранните парчета на Артери.

Помориънс направиха няколко успешни концерта в София, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Поморие. При първото им и единствено за момента гостуване в столицата в клуб "Строежа" през януари,  бандата успя да разпродаде всички билети, пуснати в продажба. Извън България, тъй като проектът е позициониран в Холандия от години, музикантите могат да се похвалят с чести концерти в Белгия и Франция, както и с привилегията да свирят непосредствено преди многочисления оркестър на Емир Кустурица.


Афишът на Помориънс:

18 септември - петък - Клуб КДК - Хасково
19 септември - събота - фестивал “ Различният Поглед”, Стара Загора
20 септември - неделя - клуб "La Playa" - Варна
21 септември - понеделник - клуб "Soundgarden" - Русе
22 септември - вторник - клуб "Маската" - София
24 септември - четвъртък - клуб "Melon" - Велико Търново
25 септември - петък - клуб "Петното" - Пловдив
26 септември - събота - клуб "Faces" - Габрово

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички