Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Ренесанс и H.M.S.U. сурвакаха за ЧНГ 2010 с як купон


Ренесанс и H.M.S.U. сурвакаха за ЧНГ 2010 с як купон

4994

Столичният парти център "4 км" за пореден път се оказа събирателната точка на кипене за най – много на брой празнуващи софиянци, за което съвестно се бяха погрижили с обединени сили отборите на “Ренесанс” (Renesanz) и H.M.S.U. в новогодишната нощ срещу 2010.

Точно бяхме започнали да забравяме, че превърналото се вече в култово заведение всъщност има три зали, способни да вместят печелившото уравнение с пулт за диджея, дансинг за феновете и бар за спиртни флуиди.

Основното помещение - най–голямо и с най–качествено озвучение, бе предназначено и занай–търсеното в момента звучене: минимъл. Хаус минимъл – да, но на моменти – леко техничен... Това бе и най –препълненото място по време на партито както през 2009-а, така и през новонастъпилата 2010. Подборкта на родни и чужди диджеи там се оказа успешна – те си влияеха един на друг, а заедно – върху публиката. На моменти избухваха лекичко, точно както маниаците най–отпред пред колоните, които въртяха глави с разфокусиран в окръжности поглед  или протягаха ръка да „чукнат пет” с диджея.

Ключовият момент бе спирането на осветелението за минута – две (може би умишлено) и основният  гост чичко Витекинд Koen Groeneveld (от Холандия)с неувяхващ ентусиазъм осветяваше сиди-плейъра с джиесем.

Малката зала - отляво на входа, бе за пореден път пълна: през цялото време левенти и девойки в пъстри одежди пърхаха с крилца като индианско племе,  танцуващо за призоваване на дъжд трето поредно денонощие. Да, това бе техно залата, хард техно залата, за да бъдем съвсем точни.

Интригуващо протече вечерта и в третата зала – ниската широка, запазена за случаите на големи гостуващи имена. Да, и тази вечер бе диномирана от Господин Бас, а не дръм-ен-бейс. Дръм-ът беше избягал в резултат на повикването на бесните басъри от Англия Дони (Donny) и Сайлънт Уитнес (Silent Witness).

Следва да се отбележи, че H.M.S.U. - аудиторията бе празнувала настъпването на Новата 2010 докъм първи петли всъщност. Чак тогава се напълни пространството пред пулта с тежкия дим от малките маршируващи роботчета. Ротата им бе подложена на масивен обстрел от усъвършенствания германски супербас – танк. Бийтовете на Мълчаливия свидетел (както гласи и самото име Silent Witness) бяха непрекъснати картечни откоси. Сред тях на моменти басът извираше с мощни изстрели на танково оръдие. Чаровната му приятелка горе на пулта - в края до колоните, изглеждаше като монтирано на рамото лазерно оръдие, с което „Хищникът” трепеше навремето младия Шварценегер в гъстата неприветлива джунгла.

Между другото един отцепил се взвод роботи провеждаше военно учение с хардкор в малката техно зала в ранните часове на новата „антикризисна” година.

Нахъсаните млади ефрейтори и сержантчета от "Гама Кор Рекърдс" (родният хардкор лейбъл "Gamma Core" явно бе поел управлението на място), а диджеят на пулта играеше ролята на водещ, налагащ кукуригу вестител на утринта, годината и пълното затъмнение:

-Айде! Къде сте, бе?!

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички