Аларма Пънк Джаз нахлува в Червената къща


Аларма Пънк Джаз нахлува в Червената къща

5999

Червената къща” в партньорство със “Студио Даухаус” и “Аларма Пънк Джаз” на програма „Христо Ботев” (БНP) представят концерт на холандския eмбиънт-рок китарист Брам Стадхаудерс (Bram Stadhouders).

Това е ембиънт концерт по стъпките от Джими Хендрикс (Jimi Hendrix) през Ноел Родениг (Noel Redding) до новата електро-акустична класика, обясниха организаторите.

Събитието е в "Червена зала" от 22.00 ч. Вход 8/7 лв.

Брам Стадхаудерс
е холандски музикант, роден в Тилбург през не толкова далечната 1987. Свири на китара (от съвсем невръстен), а на концерти често използва и китара-синтезатор и лаптоп. В момента живее и работи в Берлин. Посветил се е на правенето на своята собствена музика като соло китарист, както и на дуото си с барабаниста Онно Говерт и на своята по-голяма формация Bram Stadhouders Korps.

Баща му е учител по китара, майка му - по класическо пиано. Още от малък започва да свири с рок и джаз групи из цяла Холандия (първите две важни отличия като китарист са му присъдени още когато е на 8 и съответно на 9 години), а на 14-годишна възраст излиза заедно на сцената със самия Ноел Рединг, басиста на Джими Хендрикс. През 2008 е удостоен с “Young VIP”, най-престижната награда за изгряващи импровизатори в Холандия, включваща турне по най-важните холандски сцени.

Макар да е не по-малко прогресивна и вълнуваща от тази на The Ex, Palinckx, Хан Бенинк или Ернст Райзехър, музиката на Брам се родее повече със скандинавската, отколкото с холандската традиция в електро-акустичната импровизация – с музиканти като Ейвинд Оршед, Нилс Петер Молвар, Буге Веселтофт, Арве Хенриксен.

Шоуто ще има и своите визуални измерения. То ще бъде открито от чудовищата на родния гаражен ембиънт „Орангутаните бият лошо”.

Концертът на Брам Стадхаудерс и Орангутаните е и първата стъпка от новата инициатива на "Аларма Пънк Джаз" за звуково изобразяване на града – с живи представления, провеждани на някои от знаковите места за алтернативна култура в София, първото от които ще е Центърът за култура и дебат "Червената къща".

За звука ще се грижат екипи на БНР.

Албумите на Брам могат да бъдат чути на:

www.myspace.com/bramstadhouders и www.bramstadhouders.nl

A Орангутаните са на:

http://www.facebook.com/group.php?gid=34208120684&v=info#!/group.php?v=wall&gid=34208120684
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички