Анна Виси пристига у нас за Балканските музикални награди


Анна Виси пристига у нас за Балканските музикални награди

5440

Иконата на гръцката поп музика Анна Виси, която бе отличена с награда за принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите, пристига за връчването на статуетката си на 16 май.

Както "MySound.bg" извести, освен това авторитетно отличие, тя е номинирана в още две категории – за Видеоклип на Балканите 2009 и за Изпълнителка на Балканите 2009.

“Щастлива съм и за мен е голяма чест да получа тази престижна награда, която е за цялото ми творчество. Хубаво е, когато се оценява огромния ти труд през годините. Ще се радвам да поздравя публиката на всички Балкански държави. Интересно е и дали ще спечеля в другите две категории”, заяви специално за "Балканика Мюзик Телевижън" една от най-популярните певици не само на Балканите, но и в Европа.

Гръцката звезда още от сега е помолила в самостоятелната й гримьорна да ива един стек минерална вода “Перие”, плата с плодове и прясно изцедени сокове.

За престоя й от три дни - заедно с десетчленния й екип от танцьори и музиканти, има поръчано предварително специално меню, включващо задушени зеленчуци, риба и морски дарове. Всички ще са настанени недалеч от центъра в петзвезден столичен хотел, в който има басейн и фитнес – едно от изискванията на гранддамата на гръцката музика.

В дните, през които ще остане у нас, в програмата й е предвидено посещение на Рилския манастир, Националния исторически музей и панорамна обиколка в столицата.

Анна Виси е родена в Ларнака, Кипър. Пее от 5-годишна, а от шест започва да учи музика. През 80-е се мести в Атина, където пее с известни певци в Плака. Завършва  право в Атинския университет. Започва сътрудничество с известни композитори. Оттогава досега в дискографията й фигурират десетки албуми, всеки от тях платинен и мултиплатинен: от 1977 досега има издадени 26 студийни албума, плюс два концертни, 15 CD-сингъла, 2 дългосвирещи плочи и общо 432 песни.

Списъкът й с награди в различни категории е зашеметяващ:

    1997 – 2001 – награди на гръцкото издание на сп. "Поп Корн" (предшестващи музикалните награди "Арион") – петнадесет;
    2002 – 2006 - Музикални награди "Арион" (награди на официалната гръцка музикална индустрия) – шест;
    2006 - Кипърски музикални награди – четири;
    2004 – 2009 - Награди "МАД Видео Мюзик" – печели девет от общо 18 номинации

През 2009 Анна Виси прави изключително успешни турнета в Гърция и Кипър ("Apagorevmeno Summer Tour"), преиздава два пъти платинения си албум от 2008 "Apagorevmeno" ("Забранен") с три нови песни ("Fabulous", "Ego sАgapao", "To Тavli"), плюс два ремикса ("Apo makria ki agapimeni", "Stin Рira") и пуска английска версия на същия албум в САЩ. На МАД наградите е номинирана в пет категории, от които печели в две с песента "Stin Рira".
Шест нейни песни достигат N 1 в националните чартове, а тя е първата изпълнителка с по няколко хита от един и същи албум, които се конкурират едновременно.

На Балканските музикални награди тази година Анна Виси спечели наградата за принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите.

Номинирана е още две категории – Видеоклип 2009 ("Stin Pira") и Изпълнител на Балканите 2009.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички