Пирин Фолк посреща Рени


Пирин Фолк посреща Рени

5366

Рени неслучайно е наричана най-успялата българка на Балканите не само с присъствието си в "Топ 10" на най-тиражираните преди години сръбски турбо фолк звезди, но и заради обичта си към цялата публика на Балканите и професионалната си работа.

Това е мнението е на музикалните експерти, професионалното жури и организаторите на Международния фестивал „Пирин Фолк” - Сандански. Изказването бе по повод представянето на петте рецитала, включени в предстоящото 18-о издание на форума.
 
Рени ще пее днес, 5 септември, на гала вечерта, като ще представи 10-минутен микс от своите най-големи хитове на български и сръбски език. В изявата са включени и последните две български песни, издадени за "Диапазон Рекърдс" - „Магия“ и „Към теб летя“. Миксът е дело на аранжора Ефтим Чакъров.

Това ще бъде вторият самостоятелен рецитал на Рени на сцената на международния фестивал, първият бе през 2003. Най-големия си успех на сцената на „Пирин Фолк“ изпълнителката постигна през 2006, когато спечели с песента си „Моя Българийо" цели три награди – на публиката, на Община Сандански и втора награда за авторска песен на професионалното жури.
 
Рени ще се изяви със своя нов балет и хореографията на Силвия Мартинова тази година. Поп-фолк певицата ще заложи на строго елегантна и артистична визия.

Рециталът ще бъде предаван директно по БНТ 1, БНТ Сат, както и по Македонската радио телевизия и два гръцки сателитни канали.

Рени се завърна към диското миналия месец. Премиерата на новото й видео - песента „Към теб летя”, бе ефира на "Фен ТВ".

Кадрите показаха изпълнителката като диско звезда, която чрез танца отправя посланието си за любов. Около три седмици изпълнителката тренира наравно с хореографката Силвия Мартинова, за да се представи в напълно различна и нова светлина за своите фенове.

"Танцувала съм в началото на кариерата си, когато бях беквокал на дует Ритон, и сега ми беше изключително приятно отново да се завърна към това занимание. Дори смятам в спортната си програма, освен тренировките във фитнеса, да заложа и на танци", сподели певицата.
 

 

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички