Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

192 222 пожелаха Кейти Пери в Америка


192 222 пожелаха Кейти Пери в Америка

5305

Кейти Пери (Katy Perry) циментира статуса си на най-добре продаващата поп звезда със своя втори студиен албум - "Teenage Dream".

Той дебютира директно на N 1 в класацията за албуми Billboard’s Top 200 с продажби от 192,222 копия само за първата седмица на издаването си в САЩ.

Дискът излезе там седмица по-рано от премиерата си в Европа, в България заглавието е на музикалния пазар от "Анимато Мюзик".

Кейти сега е една от Топ 10 артистите с бестселъри, дебютирали директно на върха, тя е и единият от двамата поп изпълнители в този списък. "Teenage Dream" е най-виското постижение до момента в класацията за два пъти номинираната за "Грами" (Grammy) вокалистка. Дебютът ѝ "One Оf Тhe Boys" изхарчи в 46. 767 копия за първата седмица след официалната си поява.  

Чаровницата постигна и рекорд за най-много продажби на песни преди премиерна дата на албум за всички времена. 445,746 общо тракове са продадени по време на първата седмица след официалната поява. В допълнение, с Топ 5 позициите на първите два сингъла от албума, No. 1 за шест седмици - "California Gurls" и "Teenage Dream", Кейти стана една от десетте дами в музикалната история с два сингъла в Топ 5 на Billboard Hot 100 по едно и също време.

Изпълнителката е абсолютен пионер в новия световен ред на поп музиката, където успехът се измерва не само с продажбите на албуми, но също и с тези на дигитални сингли, рингтонове и музикални клипове (и двете видеа - “Teenage Dream” и “California Gurls”, бяха седмици в чарта iTunes Top 10 Music Videos). Измерено в “TEA” (на езика на индустрията - „трак, еквивалентът на албум”, според който продажбата на 10 дигитални сингъла се брои за продажбата на един албум), "Teenage Dream", плюс индивидуално продадените парчета, стига до близо 720,000 албума, продадени до края на първата седмица от премиерата си. Абсолютно по стъпките на "One Оf Тhe Boys", който бе закупен от 5 милиона по целия свят.

"Teenage Dream" с лекота надмина своя предшественик. Според MTV.com е “най-добрият втори опит в историята на поп музиката”. The New York Post заявява, че албумът е тотален успех”, който „има силата да победи "Bad" на Майкъл Джексън (Michael Jackson), като му отнеме щатския рекорд за най-много сингли от един албум”.

Кейти е съавтор във всяко едно от 12-е парчета, заедно с феноменален екип, в който участват хора като Max Martin, Dr. Luke, Tricky Stewart, Benny Blanco, Greg Wells и Stargate. Сингълът "California Gurls" престоя шест седмици на върха на Billboard’s Hot 100 и стана тотален летен химн 2010.
 
Родената в Санта Барбара, Калифорния, поп звезда е била корица на много световни списания, в това число Seventeen, Cosmopolitan и Glamour. Читателите на Rolling Stone я избраха чрез гласуване за най-добър нов артист през 2008.

Както MySound.bg вече огласи, Кейти Пери украси и корицата на българския Rolling Stone този месец.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички