Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Книгата на Кен Хенсли Blood On The Highway вече и в България


Книгата на Кен Хенсли Blood On The Highway вече и в България

5287

Blood On The Highway (Историята на Кен Хенсли) - "Когато се сбъднат твърде много мечти", вече е на литературния пазар у нас чрез издателство "Махалото".


Кен Хенсли не просто е създателят на някои от най-големите хитове за Юрая Хийп (Uriah Heep), легендарен музикант, оставил своята следа в историята на рока, и вдъхновен текстописец – музикантът е свързан с България по един невероятен начин. Под звуците на неговата „July Morning” вече десетилетия наред хиляди души посрещат изгрева на слънцето в първоюлското утро на морския бряг – уникална традиция, символизираща порива към свобода, тържеството на любовта и надеждата, че заедно можем да постигнем всичко, дори да уловим магията на изгревите.

Сега Кен Хенсли ни разказва своята история – от славните години на британската рок експлозия, през многохилядните стадиони, на които публиката в един глас пее „Lady In Black”, до тежката цена, платена за славата и богатството и осъзнаването, че истински важните неща са онези, направени от любов, а не заради пари. Какво се случва, когато се сбъднат твърде много мечти? И какво остава след като вятърът на времето отвее прашеца на звездната слава?
 
Историята, преведена от харизматичния фронтмен на Бейбифейс Клан (Babyface Clan) и (Imbeciles & The Poison Umbrella) Имбесилс Енд Дъ Пойзън Ъмбрела - Насо Русков, започва с лично обръщение на Кен Хенсли към българските читатели и е богато илюстрирана със снимки от неговия личен архив. В нея е включено и цветно приложение с дискография, проследяваща кариерата с Юрая Хийп и соловите му проекти.
 
Кен Хенсли е вече част от България и издаването на тази книга на български език ще ни сближи още повече, защото е поредната възможност да се докоснем до гения и вътрешната светлина на един от най-големите творци в рок музиката”, казва Георги Мархолев, музикант и лидер на група Сънрайз (Sunrize). Както MySound.bg вече информира, предстои съвместно европейско турне на родната банда и Хенсли догодина.

"Blood On The Highway е за двама души, които всъщност са едно и също лице – АЗ! В нея се разказва за "истинското ми аз", както и за "другото" – човека, в който се превърнах, когато най-голямата ми мечта се сбъдна и станах световноизвестна рок звезда. Става дума за две много различни личности, едната от които, както ще видите, загуби себе си по пътя. Отне ми много време да преоткрия истинското си аз и съм дълбоко благодарен за това, но никога няма да забравя как стигнах дотук, къде сбърках и как успях да се спася. Ето защо съм щастлив, че имам възможността да споделя историята си с вас", обяснява рокаджията.

•    Повечето хора не стават част от рок група, която е продала над 40 милиона албума… Аз го направих!
•    Повечето хора нямат (и не похарчват) толкова пари, че да могат да си позволят да си купят ролс ройсове, мерцедеси, ферарита и беемвета… по едно и също време. Аз го постигнах!
•    Повечето хора не прекарват живота си, летейки в първа класа и отсядайки в луксозни хотели по цял свят, и повечето хора нямат фенове (предимно жени), които ги преследват навсякъде, където отидат… Аз го изживях!
•    Повечето хора не стават зависими от кокаин. Аз бях! И повечето пристрастени никога не се възстановяват. Аз успях!
•    Повечето хора си мислят, че голяма част от гореизброеното би представлявало идеалния живот. Не е!
•    Истината е, че мечтаех за всичко това, че и повече, и то се сбъдна – но успехът дойде ръка за ръка с прекаляването, тъй като монетата винаги има две лица, ин и ян, рай и ад.
•    Но аз оцелях и това е причината днес да съм тук и да споделя с вас какво би могло да се случи, "когато се сбъднат твърде много мечти".

Творбата е в съавторство с Матиас Пенцел
Английска, първо издание
Меки корици, 288 страници с цветно приложение
Цена 16 лв.

Още - на:

www.mahaloto.net

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички