Експерт на международната звукозаписна индустрия на SeeMe 5


Експерт на международната звукозаписна индустрия на SeeMe 5

4945

Г-н Лаури Рехард – експерт по международно авторско право, ще представи европейските тенденции в областта и ще коментира промените в българския Закон за авторското право и сродните му права на най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа.

Както MySound.bg своевременно огласи, SeeMe 5 ще проведе в София между 16 и 18 септември и ще стане повод у нас да се съберат светилата на световната музикална индустрия.

Лаури Рехад ще гостува в България като един от лекторите.

Лаури Рехард, който е консултант на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), ще вземе участие на кръглата маса на тема „Авторски права и лицензиране” на 17 септември. На нея ще се обсъжда значението на дружествата за колективно управление на права в музиката за цялата индустрия в международен мащаб, както и ситуацията в България, в контекста на промените в Закона за авторското право и сродните му права. В дискусията се очаква да се включат представители на Министерство на културата, Комисията по култура, гражданско общество и медии към 41-о Народно събрание, Съвета за електронни медии, Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и дружествата, защитаващи правата на хората на изкуството – ПРОФОН, МУЗИКАУТОР и КОПИ БГ.  

Докладът на госта е за актуалните европейски практики в областта на авторското право и интелектуалната собственост и отношенията между ползвателите на музиката и нейните създатели – автори, изпълнители, продуценти и техните дружества. Очаква се той да представи и тенденциите в европейското авторско-правно законодателство и защитата на интелектуалната собственост. Като международен експерт, той е изключително добре запознат и с предвижданите промени в българския Закон за авторското право и сродните му права и  ще вземе участие в дискусията за предизвикателствата и възможностите у нас, като представи своето експертно мнение, препоръки и коментари.

Лаури Рехард е консултант на Федерацията на международната звукозаписна индустрия (IFPI) – асоциацията, която представлява звукозаписната индустрия в международен мащаб и партньор в адвокатската компания Procope & Hornborg, Хелзинки. Той е адвокат и експерт по международно авторско право, по-специално в областта, свързана с лицензиране и управление на музикални права. Изпълнителен директор е на националната група на IFPI във Финландия.

От 2000 до 2007 е бил зам.-главен юрист и директор на отдела по лицензиране и права в IFPI, Лондон. Преди това е бил директор Право и лицензиране във финландското дружество за правата на артистите-изпълнители и музикални продуценти – Gramex.    

Лаури Рехард е чест гост и лектор на семинари, свързани с правата на интелектуална собственост, както и на международни и национални конференции.

Член е на финландския Комитет по авторско право, който консултира и подготвя промените в Закона за авторското право във финландското правителство.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички