The Latin Train Connection сгорещяват Пловдив


The Latin Train Connection сгорещяват Пловдив

5381

Родната формация The Latin Train Connection ще изнесе концерт от в дом "Левски", Пловдив, от 20.30 часа в четвъртък, 16 септември.

Входът е свободен и с покани, обявиха организаторите от Dingo Music и популярния клуб "Лебовски".

Ден след откриване на учебната година съставът ще зарадва любителите на джаза с промо концерт – представяне на първия си албум "Uma Noite em Kapangas". Авторските композиции на групата представляват интересна смес от самба, сон, боса-нова, танго, дансон и българско етно.

Проектът е създадена през 2008 от Светлозар Стоилов, който първоначално учи джаз пиано в Австрия, а след това задълбочава творческото си вдъхновение и любов към латиното в топлата и темпераментна Португалия. Тъкмо там се заражда идеята и концепцията на бъдещата формация, която се пренася и развива в България.

В родния Пловдив – един от градовете с най-силна джаз традиция - Светлозар Стоилов се среща и работи с някои от най-талантливите млади музиканти:  Владимир Владимиров (Мистериите на Българските гласове) – тамбура, Александър Каменов – барабани и Христо Минчев – бас. Благодарение на техния индивидуализъм, творчески заряд и участие в аранжимента, The Latin Train Connection разнообразяват латино формата като добавят български етно елементи. Цялостното звучене на групата носи специфичен заряд, а именно – любов към музиката, която се създава и прави света да изглежда по-красив.

За доброто настроение на гостите преди и след концерта ще се погрижи DJ Munchausen.

Дом "Левски" е на ул. "Райко Даскалов" № 53

Още - на:

www.clublebowski.com

www.myspace.com/thelatintrainconnection

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички