Инструментът на плача в Зайди, зайди, ясно слънце


Инструментът на плача в Зайди, зайди, ясно слънце

5655

Ана-Мария записа своя версия на фолклорната песен „Зайди, зайди, ясно слънце”.

Изпълнителката на "Диапазон Рекърдс" реши да я пусне първо в радиата и интернет мрежата, а по-късно ще се завърти и в телевизионния ефир.

Иеята за етно варианта е лично нейна. Ана-Мария искала да изпипа всичко и по тази причина е работила по песента в продължение на три години. "От много време подготвям своя неповторима версия на тази невероятна песен. Идеята за аранжимента е мой и до момента никой не е правил нещо подобно. Използвахме мей или както го наричат по света - "инструмента на плача". Това е турски духов инструмент, не е използван в българска песен досега. Използват го в историческите филми, за да подсилят въздействието на събитията. Момчето, което свири на него – Златко Петров, разучаваше мелодията близо две години. Поръчахме го от Азербайджан. Няма българска фолклорна песен с този инструмент. Много се надявам моят вариант на "Зайди, зайди" да достигне до сърцата на хората. Вложила съм цялата си душа в песента”, споделя певицата.

Ана-Мария мисли за заснемане на клип.

Тя възнамерява да се допита до всички почитатели и музикални ценители каква видеореализация очакват да бъде направена към тази новаторска версия на вечната "Зайди, зайди, ясно слънце".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички