Rееl Feel – ново усещане за култура и музика в София


Rееl Feel – ново усещане за култура и музика в София

2414

Нощният живот на София ще има своето ново и интересно допълнение тази есен.

Rееl Feel e серия от месечни събития, в които музика и култура вървят ръка за ръка. За първата от поредицата изяви на 15 октомври директно от Ню Йорк пристига дуото Kon & Amir, което ще покаже как правят партита в най-космополитния град. Rееl Feel обаче далеч няма да е просто поредното музикално парти, а ще предлага и пространство за обмен, дискусия и уъркшоп на различни теми от сферата на кино, анимация, фотография, танци, музика, социални медии и пърформънс.

Всеки месец Rееl Feel ще започва по-скоро като място за среща с интересни личности от дадена сфера, които имат какво да кажат и покажат, след което съвсем естествено ще прераства в парти с известни имена от световната музикална сцена. Основната му цел е да даде възможност на голяма част от активните хора на града да намерят едно общо място, на което да споделят, развиват и допълват интересите си и в същото време да се забавляват. До края на годината вече ни очакват поне три такива събития, като за партито в късната им част освен Kon & Amir на 15 октомври, на 25-и ноември в Sofia Live Club ще се състои близка среща с още едно музикално величие, а именно Quantic. Що се отнася до другите гости, организаторите обещават те да са приятна изненада.  

Откриването на поредицата не случайно е с американското дуо Kon & Amir (OFF Track/ BBE Records) (на снимката). За тях е скромно да се нарекат просто диджеи, тъй като освен с пускане се занимават с продуциране на музика, продажба и разпространение на записи, но най-вече със страстно издирване на култови музикални плочи от миналото, които само изтупват от праха, за да заблестят с нов блясък. Тяхната серия от компилации “OFF Track” представя част от най-доброто в стиловете фънк, соул, диско и хип-хоп през 70-е и 80-е, което двамата успяват да изровят от старите мазета на квартали като Бронкс, Бруклин и Куинс – едни от основните органи на организма Ню Йорк. Двамата представят есенцията на музиката от онези времена, като често сред парчетата има толкова редки и ценни, че е трудно да бъдат оценени просто с пари. В селектираната според кварталите на космополитния град музика всеки би могъл да разпознае корените на голяма част от съвременните стилове, които също не са им никак чужди. Обитавайки тялом съвремието и духом миналото, Kon & Amir са изключително съществени не само като проводници на уникална музика, а и като източници на опит, биография, идеи, а дори и на любопитни истории от живота си. Ето защо те ще участват и в отворена дискусия и ще са на разположение да отговарят на въпроси преди да застанат зад пултовете.

За събитието на 15 октомври Reel Feel си партнира с добре познатия фестивал за късометражно кино и анимация Future Shorts, който вече четвърта година провежда ежемесечни събития в България. Селекцията на филмите от програмата ще бъде тематична и ще е под надслов "I ♥ NY" - филмите, които отразяват и говорят за живота и културата на Ню Йорк.

Повече подробности за филмите и фестивала може да видите на сайта на Future Shorts http://www.futureshorts.com/bulgaria.

Другото име от програмата на Rееl Feel тази есен е само на 30 години. Това е  Will Holland, но отдавна е в музикалните енциклопедии като Quantic. Младият англичанин може да се похвали със солидна музикална визитка – 14 издадени албума, участия по всички музикални фестивали в света и общо над 100 хиляди продадени записа от всичките му проекти. Преди три години Quantic се премества да живее и твори в Кали, Колумбия. Именно там той сформира новия си проект – Quantic & His Combo Barbaro, черпейки вдъхновение от горещите латиноамерикански музикални извори. В последната му формация влизат таланти от Панама, Бразилия, Перу и Колумбия, което говори еднозначно за богатството на албумите му.

Домакин на поредицата е Sofia Live Club.

За още подробности около партитата, участниците и най-вече за възможности да се сдобиете с безплатни билети следете Twitter профила на събитието http://twitter.com/reel_feel

официалния сайт http://reelfeel.bg

или се присъединете към страницата във Facebook - http://sn.im/reelfeel

Още - на:

www.reelfeel.bg

www.myspace.com/konandamir

www.quantic.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички