Истински ейсид хаус в SeeMe House


Истински ейсид хаус в SeeMe House

6257

Не са много артистите в историята на денс музиката, които могат да изброят Карл Кокс, Дизел (X-Press 2), Джуниър Васкес, Дани Теналия, Майкъл Майер (Kompakt Records) и Тон Стивън като свои лични фенове.

И не много са тези, който са дали начален старт на музикална кариера на изгряващи звезди като Феликс да Хаускет и Рой Дейвис Джуниър.

Да, това е легендата, Пионерът, иноваторът, гениалният диджей, продуцент и автор на ремикси Натаниъл Пиер Джоунс - DJ Pierre, са само част от имената, които верни фенове, последователи и професионалисти от хаус общността дават като заслужено прозвище.

DJ Pierre пристига със своята парти енергия и хаус настроение в София само за най-голямата платформа за музика в Югоизточна ЕвропаSeeMe5, за да покаже на истинските ейсид хаус фенове какво е ейсид!

Заедно със Spanky и Herb J създатели на Афро Ейсид движението (Afro Acid), DJ Pierre подготвя незабравим двучасов хаус сет на феновете си в столицата.

Изявата е в зала "Флоримонт" от 23 ч. довечера.

Формирал любовта си към музиката от тази, която родителите му слушали, когато бил малък – Нат Кинг Коул, Дюк Елингтън, (чичото на DJ Pierre е бил в бенда му), Джон Колтрейн и Дизи Гилеспи, DJ Pierre се изява като истински гений по-късно. С желанието си да надскочи познатите жанрови ограничения в електронната музика в един хубав следобед в своята стая, въоръжен с Roland 300, той произвежда звук, който се счита за основоложния за създаването на стила "eйсид хаус".  Заедно със Spanky и Herb създават парчето “Acid Trax”, считано за първия ейсид трак изобщо. Критиката говори – водещото английско списание за клубна музика "Миксмаг" подрежда парчето наред с „Thriller” на Майкъл Джексън (Michael Jackson) и песни на Елвис Пресли и Мадона на 25-а позиция сред траковете, променили световната музикална история каквато я познаваме днес. Самият DJ Pierre казва, че по онова време не са си давали сметка за влиянието, което са оказали.„Ние просто знаехме, че звучи горещо и различно и нашата цел беше да накараме Рон Харди да свири по онова време в „the Music box”, това е!”, споделя диджеят.

Скоро той създава концепцията Афро Ейсид (Afro Acid), която развива до движение, бранд, със свой собствен живот и последователи, до начин на мислене и намира как да го сподели със света. Той основава лейбълите Afro Acid Digital (AAD онлайн) и Afro Acid Plastik (AAP винил) по същата концепция, която открива нови таланти и им дава поле за изява, добавяйки известни имена на продуценти и ремикс автори към новите проекти.

Събитията на Афро Ейсид през последните 5 години са свързани с презаети туринг програми. Движението е преминало и оставило значима следа през Северна и Южна Америка, Азия и Европа, от Мelkweg на Amsterdam Dance Festival (ADE), Springfest Graz 2009 в Австрия, Киев, до Англия и Шотландия. А сега и в България. Превърнало се в движение, което привлича артисти като Грийн Велвет, Глен Ъндъруърлд, Марк Грант, Ейнджъл Аланис, Superchumbo, Джони Фиаско, Рон Карол, Рой Дейвис, Барбара Тъкър, Джордж Морел и много други, то получава и свое собствено седмично радиошоу по едно от водещите за Великобритания онлайн радиа - Pushfm.

В момента DJ Pierre е в студиото и работи над новия си албум, който чакаме от години. "Чувствам нова посока в моята кариера. Никога не съм имал толкова много позитивни неща на едно място в живота си, както сега. Много съм развълнуван от идеята, че ще направя своя първи цялостен албум", доверява той.

DJ Pierre пристига в София, носейки заряда и идеологията на Afro Acid. Феновете по света казват, че на свои изпълнения той дава 1000% от себе си. Ще чуем афро - с по-фънк и соул елементи, а ейсид  – с по-тежкия и остър звук на техното, ейсида.

След него на сцената ще се качи Ейнджъл Аланис, чиято музика варира от хаус и филтрирано диско до тек-хаус и техно. Неговият първи албум "The Subconscious State Оf Techno" излиза през 1999 и предизвиква нечуван интерес. Наскоро той се присъединява към Afro Acid и в момента работи над два нови лейбъла.

Диджей Sergio Mega от Afro Acid ще го последва на партито довечера.

Както MySound.bg вече писа, най-голямата платформа за музика в Югоизточна ЕвропаSeeMe, се провежда за 5 година.

Подробности и пълна клубна програма - на:

www.seeme-sofia.com.

Още за DJ Pierre - на:

www.myspace.com/djpierresafroacidproject  

http://www.facebook.com/pages/DJ-Pierre/108481622181

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички