Живият музей пренася (Х)амстердам в Пловдив за Нощта на музеите


Живият музей пренася (Х)амстердам в Пловдив за Нощта на музеите

5327

Първият жив музей беше в София от 4 до 7 юни тази година.

Инсталация по авторската идея на Васил Тучков. В партньорство с Feelme Crew, Living Museum™ пренесe уличната атмосфера на Амстердам в София: изложба на фотографии, съчетана с интерактивен пърформанс – улични музиканти, огнено шоу, улицата на червените фенери, минувачи, просяци, зайци, колела. Жива експозиция на време и пространство. Амстердам през призмата на уондърленд и обратното = (Х)амстердам.

Скуот-култура, фотографии, артисти, хипертекст. (www.livingmuseum.eu).

Музеят е жив и вторият пърформанс ще се състои в Пловдив в Нощта на музеите и галериите от днес до 25 септември. Проектът (H)amsterdam на Living Museum™ ще заживее в Тютюневия склад (на ъгъла на ул.”Иван Вазов” и ул.”Екзарх Йосиф”), там ще e и официалното закриващо парти на Нощта на музеите и галериите (25 септември). Този път Living Museum™ са поканили за всяка от трите вечери гост музиканти от България и Европа.
 
Сред артистите за 23 и 24 са: The Whokares (BG), Rietveld Academy (HOL), Portatino (BG), Vivi Vassileva (GER), Aymeric Hainaux (FRA).

Нощта на 25 ще започне с първия полуфинал на Фюжън DJ Рали (Fusion DJ Rally) – диджейско състезание за миксиране на съвременна електронна музика с български фолклор, уникална инициатива на "Фюжън Ембъси" (Fusion Embassy) (www.fusionembassy.com). След състезанието нощта ще закрият DJ Деси (Desy) от Фючър Шок (Phuture Shock) и MRVK GREW.
 
Екипът на Living Museum™ обещава уникална инсталация, каквато не сте виждали досега; сюреалистична релакс зона с барове със седящи места, добри нощни партита - организирано и модерирано от Feelme Crew. (www.feelmecrew.com ).

Традиционната нощ на музеите и галериите ще се проведе за шести пореден път в Пловдив.

Организирани са изложби, програми за възрастни и деца, интерактивни пърформънси, срещи с художници, живи градски случки, концерти, прожекции и уъркшопове в достъпен за широката публика формат.

С пълната програма можете да се запознаете на:

www.gallery-night.info.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички