Йорданка Фандъкова официален гост на осмия Монтана графити фест


Йорданка Фандъкова официален гост на осмия Монтана графити фест

5123

Кметът на столицата – Йорданка Фандъкова, ще бъде специален гост на "Монтана графити фест".

Както MySound.bg огласи, осмото издание на събитието е около огражденията на паметника край НДК от 12 часа днес.

То се случва с подкрепата на Община София.

От тази година организатор и основен спонсор на събитието са веригата магазини „На тъмно”, сдружение за младежка култура и съвременни изкуства ”Радар" и световният лидер в производството на графити материали „Монтана Кълърс”.

Девет екипа ще се състезават за първото място в турнира – отбори от София, Русе, Силистра, Бургас, Велико Търново и Благоевград ще се борят за голямата награда – пътуване до Барселона с посещение на единствената в Европа фабрика за графити материали, както и графити сесия с майстори на графитите от Испания.

Наградният фонд е осигурен от „На тъмно”, Vans, Canyon и Montana Colors. Състезанието ще протече в две части – рисуване на скица по зададена тема в рамките на 1 час и същинска графити сесия върху огражденията на паметника. Надпреварата ще приключи в 19.00 ч., а новият победител ще стане известен в 20.00 ч.

На тъмно” са се постарали да осигурят атракции за всички посетители - еко кампанията „Сливи за смет”, организирана от магазини ”На тъмно” съвместно с Екопак, цели почистването на района около НДК и заедно с това да предразположи всички посетители да помислят за разделното изхвърляне на отпадъците. Всеки, който стори, това ще получи специални награди от магазините „На тъмно”.

През целия ден под зоркия поглед на  двама от най-опитните български райтъри – Arsek и Eraze, всички деца ще могат да рисуват върху специалната детска стена. Как се рисува със спрейове и маркери, къде се правят графити и къде не, на тези и много други тънкости ще бъдат научени посетителите в детската графити работилница.

Програмата на сцената "На тъмно" ще започне в 16.00 ч. Концерти на Electric Dragon, Atila и Shano Crew, OGI 23, Кю-чек (Q-check) и Фийлд (Fyeld), атрактивни изпълнения на цирк Cumbo, огнено шоу, Power Jump Show и BMX демонстрация са само част от по-веселата част на събитието.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички