Първите дуети на Великолепната шесторка са довечера


Първите дуети на Великолепната шесторка са довечера

5161

Обичани музиканти и популярни лица ще бъдат специални гости във второто издание на "Великолепната шесторка", за да подкрепят проекта "Семейство за всяко дете!" по bTV от 20.00 часа довечера.

Първите изпълнения - на любими български песни, ще представят Теди Кацарова и Николай Мартинов, Бони и Емо Чолаков, Йорданка Благоева и Наско от Б.Т.Р., Тони Димитрова и Славчо Пеев, Албена Михова и Тома, и Валентина Войкова и Кольо Гилъна.

Сред избраните от тях мелодии са „Черно и бяло”, „Две следи”, „Топъл дъжд” и други. Както MySound.bg информира, дваанайсетте участници ще пеят безвъзмездно  в подкрепа на проекта „Семейство за всяко дете!” в продължение на 3 месеца. Водещата Ани Салич ще обяви официално и сумата, събрана до момента за реализиране на мисията на „Великолепната шесторка”.

Целта на проекта, който ще бъде реализиран от УНИЦЕФ със средствата от кампанията на bTV и предаването, е да бъде закрит домът за бебета в град Шумен. За тази цел ще бъде създаден първият център за подкрепа на бебета и родители в града. Там обучени специалисти ще помагат на семействата в Шуменска област, които нямат възможност да гледат децата си. В този център децата от дома, които няма как да бъдат върнати на своите биологични родители, ще намерят приемни родители или осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето - с бъдещи родители.

Зрителите ще видят и първия мини филм на Наталия Симеонова от посещението й в дома в Шумен. За да подкрепят мисията на шоуто ще гостуват и ще се изявят звезди от музикалните среди и обичани популярни личности - Хилда Казасян, Графа, дуетът от първия сезон на"Шесторката" - Веселин Маринов и Румяна Маринова и други.

Вярваме, че проектът,подкрепен от 66 неправителствени организации,  ще окаже положително влияние не само на местно ниво – за децата и семействата от града и региона; за различните специалисти, работещи с деца, но и на национално – служейки за пример и добра практика – модел, по който да бъде осъществена планираната деинституционализация в домовете за медико-социални грижи за деца. Според нас на практика тази промяна ще донесе нови възможности за реализация на екипа професионалисти от ДМСГД Шумен.

Работните места в новите услуги, които предстоят да бъдат разкрити, ще бъдат реално повече от броя на досега съществуващите. Международният и местният опит показват, че персоналът в новите услуги е значително по-удовлетворен от работата си включително и заради преките резултати върху децата.

Убедени сме, че публичността, която съпътства проекта на УНИЦЕФ и шоуто "Великолепната шесторка" ще спомогнат отново да си напомним, че сме длъжни първо да мислим не за борбите и интересите на възрастните, а за онова, което е най-добро за децата на България, се казва в официалното становище на УНИЦЕФ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички