Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Аявис шумно дебютират в Sofia Live Club, гласят турне из България


Аявис шумно дебютират в Sofia Live Club, гласят турне из България

7348

Аявис (Ajabez) - най-добра млада българска група 2007 според БНТ, ще представи първия си албум в Sofia Live Club довечера.

Както MySound.bg вече огласи, той се казва  "Made Вy Friends".

За неговото реализиране формацията покани за продуценти своите приятели. Това е първият роден проект, в който участват повече от 200 продуцента. Част от него е и иновативната сесия на фотографа Кирил Иванов.

Част от песните може да бъде чута на http://soundcloud.com/ajabez.

Музиката

„Модерен рок, без всякакво съмнение” – такъв отговор получаваш, когато попиташ музикантите от бандата каква музика свирят. Въпреки тяхната увереност обаче, истината е, че саундът им трудно влиза в тесни стилови определения. Модерното си рок звучене те не се страхуват да задъхат на места с неравноделен, типичен за българския фолклор ритъм, другаде да освежат с по-фънки моменти или пък да оставят нежния звук на цигулката да се докосне до най-скритите места в сърцата на публиката. Може би затова когато на техен концерт се огледаш около себе си, ще видиш много различни хора – различни на възраст, на външен вид и с на пръв поглед несъвместими музикални предпочитания... С едно изключение – те всички са там заради Аявис. И заради тяхното послание. 

Посланието

"Съставът е роден преди 5 години по софийските улици и паркове, където стотици млади хора живеят в свят на самота и наркотици", разказва вокалистът на бандата Михаил Стефанов. "Толкова искахме да направим нещо за тях -  да им дадем надежда, да им покажем, че има смисъл да живеят, да им вдъхнем малко вяра – но думите се оказваха безсилни. Тогава открихме силата на музиката, започнаха да се раждат песни, които съвсем естествено пренасяха нашето послание до хората. И те започнаха да слушат... От тогава не сме спирали", допълва той. 

Историята дотук

Музикантите наистина не спират - въпреки относително кратката си история Михаил Стефанов (вокал), Бояна Желязкова (цигулка, бекинг вокал), Васето Крумов (китари), Кристиян Рахнев (бас) и Милен Райков (ударни) могат да се похвалят със самостоятелни концерти във всички популярни софийски клубове, както и с организирането на мащабни проекти като United Continent, "4 км", София (2009) и "Еуфоризъм", Sofia Live Club (2010).

За последните пет години до музиката на формацията са се докоснали хиляди хора на различни национални и международни музикални събития – като музикалния фестивал в Созо, Унгария (2006), великденския фестивал в Босилеград, Сърбия (2007), Gospel Blues & Rock Fest, София (2007), "Цвете за Гошо", София (2010).

Групата е основният организатор на младежкия фестивал по изкуствата The Bridge 2010 във Видин.

Каузите

Посланието на Аявис за надежда достига дори и хората, затворени в бежански лагери в далечната Уганда, където барабанистът Милен Райков участва в две хуманитарни мисии. Неговите пътувания, отразени от почти всички национални медии, вдъхновяват десетки млади българи да последват примера му.

Награди

Някъде по пътя Българската Национална телевизия обявява Аявис за най-добра млада българска група (2007), а първият сингъл на бандата - "Never Walk Alone", в продължение на 12 седмици не слиза от Топ 5 в музикалната класация на БНР (2008). Същата песен членовете на музикалния портал Sonic-Bang! избират за N 1 в класацията на сайта (2009), което носи на Аявис награда за глобална дистрибуция на албум. 

Албумът

Напълно в духа на посланието си, музикантите канят всички свои приятели да станат продуценти на този албум. Така създават първия български албум с над 200 продуцента, който кръщават "Made By Friends", "Направен от приятели".

Той ще бъде представен на първото национално турне на бандата тази есен.

Още на www.ajabez.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички