Българка отива на Световното по бийтбокс за жени


Българка отива на Световното по бийтбокс за жени

5467

„Това е най-хубавата сцена и най-великото бийтбокс шоу, на което съм присъствал. Страхотна работа!”, сподели председателят на световната бийтбокс асоциация BeeLow на големия финал на четвъртото издание на THE OFFICIAL NESCAFÉ®3in1 BEATBOX BATTLE 2010.

Както MySound.bg информира, конкурсът се проведе пред паметника на Съветската армия в столицата на 1 октомври. Впечатлен от уменията на единственото момиче финалист, Bee Low даде изключителното право да представлява страната ни на Световното по бийтбокс за жени през 2011, въпреки класирането й на второ място в националната класация.

Над 5000 души присъстваха на събитието. След над 3 часа оспорвани битки, журито единодушно избра новия бийтбокс шампион да бъде 17-годишният Кристиян Владимиров от Враца, с прякор bustо (на снимката). Той ще представи страната ни на Световния бийтбокс шампионат в Берлин през 2011. На второ място се класира 16-годишната Адриана Николова от Плевен, с никнейм pe4enkata. Единственото момиче успя да пребори останалите 14 финалисти и да се класира на почетното второ място. Трето място бе отредено на 18-годишния Дениз Исмет от Русе, по прякор Shorty. Тримата победители получиха от NESCAFÉ®3in1 професионални микрофони Shure и парични награди от 1500 лв., 700 лв. и 500 лв. съответно за първо, второ и трето място.

В селекционната комисия бяха "френското чудо" Еклипс (Eklips), световният шампион ЗиДи (ZeDe), световният вицешамион Роксорлуупс (RoxorLoops), председателят на Световната бийтбокс асоциация BeeLow, небезизвестните български бийтбоксъри Ред Уан (Red One) и Скилър (Skiller), и бранд мениджърът на NESCAFÉ®3in1 Констанса Мицулова.  

Специален гост пък бе заместник-кметът г-н Христо Ангеличин. За първи път партньор на събитието беше Столична община. Екипът на направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" е ентусиазиран да работи активно за обогатяване на градската култура и осигуряване на незабравими емоции на младите хора като контрапункт на зависимостите.

"What’s up Bulgaria! Are you ready for the crazy show?", даде началото на шоуто  французинът Еклипс. Със специална серия от гигове - смес от бийтбокс и диджеинг, той взриви над пет хилядната публика пред паметника на Съветската армия.

България е първата държава извън родината му Франция, която имаше удоволствието да види и чуе на живо неговото The Crazy Show.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички