Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Над 70 известни личности се събраха От любов към живота в НДК


Над 70 известни личности се събраха От любов към живота в НДК

5216

Дългогодишният проект на AVON срещу рака на гърдата за пръв път събра на най-голямата сцена в България всички посланици на добра воля в кампанията „От любов към живота”.

Специално за концерта оная вечер звездните изпълнители Рут Колева, Графа, Деси Добрева, ДесиСлава, Димо Стоянов (P.I.F.), Свилен Ноев (Остава), Алекс Раева, Орлин Павлов, Мария Илиева, Любо Киров, Ваня Костова и Боян Михайлов (двамата на снимката), Жени Джамбазова и Милица Гладнишка обединиха таланта си с музикантите от симфоничния оркестър на Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Емоционалното изпълнение на специално създадената за кампанията песен „Утре” вдигна на крака гостите в зала 1 на НДК по време на грандиозния финал. Те се включиха активно, като превърнаха помещението в огромна розова панделка – символ на борбата с рака на гърдата.

Популярните български лица, сред които Диана Любенова, Койна Русева, Биляна Петринска, Гергана Гунчева, Драго Симеонов, Наталия Симеонова застанаха на сцената заедно „От любов към живота” и споделиха с всички българки какво са научили през годините, в които участват в кампанията за борба с най-коварната женска болест – рака на гърдата.

Водещите на събитието - Ива Дойчинова и Богдана Трифонова, обявиха резултата от усилията на всички, подкрепили кампанията. Само за последните няколко месеца и благодарение на участниците в концерта от продажбата на благотворителните продукти на AVON са събрани 30 000 лева. Най-голямата компания за жени дарява средствата за профилактика на рака на гърдата, като осигурява безплатни профилактични прегледи и провокира българките да бъдат отговорни към своето здраве. Благодарение на всички събрани средства в кампанията до момента са осъществени  над 23 000 безплатни прегледа.

„За AVON борбата срещу рака на гърдата не е отскоро. Хиляди образователни кампании, които провеждаме по света, имат за цел да информират дамите колко е важна навременната превенция срещу болестта, а всички дарени профилактични прегледи целят да спасят човешки животи. В България, кампанията „От любов към живота” научи много жени на отговорно отношение към здравето. Благодаря за съпричастността ви, защото тя гарантира, че всички вие тук сте ангажирани, че всеки от вас е подал ръка на жената до себе си. Не забравяйте ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме”, сподели в обръщението си към гостите на благотворителния концерт Себастиан Бако, търговски директор на AVON за България, Унгария, Сърбия, Македония, Албания, Черна гора.

Основна цел на кампанията от самото й създаване преди седем години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Информираността и превенцията могат да предотвратят развитието на болестта, тъй като ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране. Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-а българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 500 жени.

В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим. AVON продължава да финансира безплатни профилактични прегледи. Това е възможно чрез продажбата на продукти от благотворителната серия на AVONОт любов към живота” – брошки, гривни, ключодържатели, аксесоари за мобилен телефон, плюшени мечета и други.

Световната кампания срещу рака на гърдата на AVON стартира през 1992. От кампаниите в цял свят до края на 2009 чрез продажбата на традиционните розови продукти от благотворителната серия на AVON са набрани над $725 млн. Средствата се даряват в пет основни направления: обучение и информиране на широката общественост за сериозността на проблема, осъществяване на профилактика и бързо диагностициране, подобряване на лечението, намиране на лек за болестта.

През 2007 в Ню Йорк АVON обяви подписването на договор с носителката на множество награди за филмово изкуство, актрисата Рийз Уидърспуун. Така тя стана първият глобален посланик на компанията и почетен председател на фондация AVON. В тази роля Уидърспуун фокусира усилията си в инициативите на AVON, свързани с борбата с рака на гърдата, с домашното насилие и взаимопомощ при бедствия.

Актрисата е и говорител на козметичните серии и представителите на АVON.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички