Хелп Ми Джоунс на Аларма Пънк Джаз 4 довечера


Хелп Ми Джоунс на Аларма Пънк Джаз 4 довечера

6121

Хелп Ми Джоунс (Help Me Jones) (на снимката) ще свирят в кино „Влайкова” довечера.

Както MySound.bg съобщи, изявата е в рамките на „Аларма Пънк Джаз” 4.

Специалната изненада, обявена в афиша на събитието, е че Хелп Ми Джоунс ще бъдат подгрявани не от кого да е, а от самите Мен Зироу (Man Zero), които свириха в „Бекстейдж” преди два дни, после заминаха за Истанбул, и сега – на връщане към Загреб – решиха да уважат отново нашия фестивал със специален сет.

По тази причина началният час на концерта в кино „Влайкова” ще бъде 20.00 ч. – с Мен Зироу на вълните на Радио София (в предаването „Фалшименто”). A в 21.30 ч. превключваме на „Христо Ботев” с хедлайнърите на вечерта Хелп Ми Джоунс, обявиха организаторите.

Хелп Ми Джоунс официално са трио. Членове на формацията са Рони от Насекомикс и двамата основатели – Марий Росен и роденият в Казахстан Костя Тимошенко.

Концертната биография на проекта е … фестивална. Като изключим първата им самостоятелна изява във „Влайкова” преди няколко месеца, участията им са все на фестивали – като се започне от „Нищо подобно” в Стрелча и Mellow, та чак до новосадския Exit ("Аларма Пънк Джаз" 4 гордо се присъединява!)… На пресконференция в БНР, проведена миналата седмица, Костя Тимошенко разкри, че на „Аларма” триото ще представи за пръв път пред публика и някои съвсем нови песни – вече на български език – които, поне ако съдим по известното им парче „Мракът свети”, придават още едно измерение към музиката им. Тоест - тук българският език не е самоцел, както по някои радиостанции, а има своя смисъл. Нали не сте забравили, че именно фронтменът Марий Росен е автор и на голяма част от текстовете на Насекомикс?

След Мен Зироу, чиято музика носи нещо от духа на Анатема от Ливърпул и Моно от Токио, но и типично загребско пост-кафкианско очарование, и синтпоп-ню-уейв-итало-диско пърформънса на Хелп Ми Джоунс на 8 октомври от 21.30ч. фестивалът ще се пренесе в Първо студио на "Драган Цанков" 4.

А за концерта на Джендема – само можете да съжалявате, ако не сте били там вчера, издават въодушевени ухо- и очевидци.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички