Star FM се променя на Джон Ленън радиото в чест на звездата


Star FM се променя на Джон Ленън радиото в чест на звездата

4760

Радио Star FM обяви, че за 24 часа ще се превърне в "Джон Ленън радиото" и ще излъчва нон-стоп само песни на Джон Ленън (John Lennon) и Битълс (The Beatles) днес.

Митичният музикант щеше да навърши 70 години тази събота.

Целият свят се готви да почете легендарния изпълнител по различен начин.

"Джон Ленън е класика в рока! Няма слушател, който да не е докоснат от творчеството му. Рок музикант и автор на песни, общественик, художник, актьор и писател, той е съосновател на Битълс и съавтор на повечето песни на Ливърпулската четворка. След разпадането на групата продължава с успешна солова кариера, издавайки емблематични песни като „Give Peace А Chance“ и „Imagine“. Това е човекът Джон Ленън, на когото ще посветим 24 часа от ефира си", обявиха от рок-радиото.

На честотите на медията ще прозвучат хитовете на Ленън и Битълс без прекъсване в продължение на едно денонощие, да споделят своите спомени за музиката на великия покойник на страницата на медиата във Фейсбук, както и на официалния сайт – starfm.bg, който също ще бъде променен в чест на легендата на рок музиката.

Радио Star FM излъчва ефирно в девет български града, като може да се слуша и в интернет на адрес www.starfm.bg.

И на 70 години Джон сигурно щеше да бъде в авангарда на социалните и антивоенни протести и щеше да е сътворил още много гениални мелодии - химни за любовта и мира.

Авторитетното списание Rolling Stone на два пъти - през 2003 4 2008, го класира 8-и в списъка на 100-е най-велики певци на всички времена и на 38-а позиция в авторитетната класация "Безсмъртните: 50-е най-велики артисти".

 



Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички