Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Пол Стенли (Кис): В сърцата си българите са Кис!

bTV
91.67%

Броени часове остават до шоуто на Кис в България. С какви очаквания и нагласи пристигат легендарните рокаджии, разкриха самите Джин Симънс, Пол Стенли, Ерик Сингър и Томи Тейлър, сваляйки маските на чувствата в кратко, но ясно ексклузивно интервю пред Ростислава Генчева за камерите на „bTV”. 

Създавате музика, която вълнува толкова много хора. Вие от какво се вълнувате? 

Пол Стенли: Да знаем, че все повече хора идват на концертите ни. Членовете на „Армията на Кис” са повече от членовете на всички армии в Европа, взети заедно. Вълнуваме се, че отново сме в Европа след осем години. Този път ще имаме концерти и в страни, в които никога не сме били. Чест е за нас, че сме тук и ще ви покажем защо заслужаваме да бъдем Кис: най-горещата банда на земята. Искахте най-доброто, получавате най-доброто! Това сме ние, бейби.

Знаете за Желязната завеса. Имате в Източна Европа може би едни от най-верните си фенове. Въпреки забраните, те не спряха да ви слушат. Влагали ли сте някога политически момент в музиката си. 

Джин Симънс: Нямаме политически послания с изключение на свободата: да чувстваш по начина, по който искаш. Да се обличаш така, както ти харесва. По дяволите модата! Бъди себе си! Ние сме едно от най-опасните неща на комунизма. Повечето от парчетата ни започват с „аз”. Това е най-опасната дума за комунистите, нацистите, фашистите. Защото казва: „Аз съм важен! Аз съм по-важен от вас, правителството!”

Ерик Сингър: Мисля, че се вживяваш в това.

Д.С.: Да, но и пея за това!

П.С.:Хората, които са искали да ограничат свободата, винаги са страхували от музиката на Кис. Свободата на личността е в това да успееш във всичко, което избереш да правиш. Без значение колко силно едно правителство или идеология се опитва да потисне този порив на личността. Кис ще издигне тази личност и ще каже: „Наслаждавай се на живота си, бъди всичко, за което си мечтал! Това е възможно. Ти можеш да го постигнеш!”


С музиката си създавате впечатлението, че никога не се съмнявате в себе си. А съмнявате ли се? 

П.С.: Казват, че препятствията са всичко това, което виждаш, когато отклониш поглед от целите си. Ако знаеш къде отиваш, не виждаш нищо от пътя си. Ако трябва да постигнеш нещо, не оставяй нищо да застане пред теб: хора, закони, всичко, което може да те спре.

Чувствате ли се щастливи?

Е.С.: Да, с това, което правим в момента – свирим в Кис. Изнасяме невероятно, фантастично шоу, което нито една друга група не прави. Доволни сме да бъде това, което сме. Аз лично се чувствам късметлия, благословен, да съм част от всичко това. Да съм тук и да си говоря с вас. Да бъда част от концерта, който предстои. Всеки ден изживявам мечтата си. Още от съвсем малък исках да правя точно това. За мен Кис е свободата, за която говори Пол – нещо много специално. Повечето хора искат да бъдат част от Кис и когато дойдат на концерт, те стават част от Кис.


Том Тейлър: Щастлив съм, че ще идваме в София. Никога не сме били в България и не мога да опиша колко се вълнуваме. Знам, че всички там ни очакват с нетърпение.

П.С.: Знаем, че не всички във вашата страна могат да изглеждат като Кис. Но в сърцата си вие сте Кис. Затова сме едно семейство.

Зад тези маски криете емоциите си. На какво се смеете? 

П.С.: Ние не носим маски. Маските скриват, а това, което ние правим, е да се отворим към вас, да покажем кои сме. Това не е маска (сочи грима си), а начинът да развея знамето и да покажа: „Аз съм личност!”. Това не е маска това е истинското ми аз, това е същността на Кис. Много групи могат да се опитват да сложат грим, да приличат на Кис, но се провалят. Защото ние сме единствени.

Вижте интервюто, излъчено по "bTV"

 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930