Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Од Крю: Трудностите ни промениха и се отразиха на музиката

Бояна Атанасова

Младите български рокери Каскадьори станаха на десет години и решиха, че е дошло време за промени - смениха името си, стила си, официалните си контакти... Това стана идеален повод да поговорим с момчетата за всичко ново около тях. Първото интервю на Од Крю бе дадено специално за читателите на "MySound.bg"!

Да започнем от малко по-далеч - навършихте 10 години като Каскадьори. Как сега, след толкова време, ви се струва началото? На какво се научихте през всичките тези години и кога бе най-трудно да си част от състава?

Дори не разбрахме кога са минали 10 години! На всеки един рожден ден на групата се замисляхме на колко години ставаме и все си казвахме „Егати, все едно започнахме вчера!”. Въпреки това минахме през какво ли не и натрупахме безкрайно много спомени, адски много готини и трудни моменти. Началото все още ни се струва страшно близко и както винаги продължаваме да правим музика така, както я усещаме и както на нас ни се иска. По пътя ни се случиха страшно много гадости и преодоляхме много препятствия, благодарение на които станахме още по-силни, още по-близки и още по-истински. А когато знаеш, че не си сам в това което правиш и винаги има на кого да разчиташ, много по-лесно преминаваш през всичко...

Отпразнувахте годишнината си с безплатен концерт. Как мина? Загатнахте ли от него, че вече искате нещо по-различно от бандата?

Получи се зверски готин лайв! Благодарим на всички, които дойдоха, за уважението и подкрепата! Това, което искахме, беше да си изкараме готино както всеки път, когато излизаме на сцена. А що се отнася до това да бъдем по-различни, никога не сме го правили умишлено, а просто винаги сме били това, което сме.

Од Крю

Как и кога всъщност дойде решението да промените цялата концепция на групата, ведно с името? Защо?

Както казахме, всичко настъпи по естествен начин, просто така усетихме нещата. Трудностите, през които минахме, ни промениха като хора и естествено се отразиха и върху музиката ни. А отдавна имахме намерение да сменим името и решихме, че идването на новия албум и десетата ни годишнина е подходящ момент да направим тази крачка. Искахме име, което по-добре да пасва на музиката и начина ни на мислене. Това, разбира се, не е загърбване на всичко, което сме правили през тези години, то винаги е било и ще бъде част от нас.

Защо точно това име? Ако трябва да съм честна, звучи като име на хип-хоп състав. Каква е символиката в него за вас?

Од Крю (Odd Crew) не се отнася само за нас четиримата, а е събирателно за всички, които се чувстват по един или друг начин „Odd”, a „Crew”, защото сме хора със сходен начин на мислене, а и според нас една група не се състои само от членовете й, а от всички, които споделят идеята на нейната музика.

Васил
(Васил Първановски - китара)

Насоката е към звученето на Даун, Кроубар? Какво ви привлича в този стил? Кои са най-силните страни на стила според вас?

Това, че музиката звучи първично, искрено и неподправено!

Бонзи (барабанистът, бел.авт.) се е срещнал с любимците си Даун в България - да не би това да е моментът на тежкото решение за смяната на стила на бандата?

Това, че един от нас се срещна с една от най-любимите ни групи ни накара да се чустваме сякаш всички сме били там, но няма нищо общо с промяната на стила и всичко останало. Както няколко пъти казахме, нещата просто се случиха.

А как ви се сториха на живо същите пичове? А Металика?

Това е нещо, което не може да се изрази с думи. Трябва да бъдеш там за да го усетиш. За нас това беше просто още една мечта по-малко.

Разкажете какво следва от тук нататък. Записали сте 4 нови песни - има ли още? Кога да очакваме нов албум? Spirit Of Burgas, фест в Панагюрище? Друго?

Всички песни от новия албум са готови. Остава да ги изкараме на носител. А междувременно продължаваме да правим нови парчета и да свирим по клубове и фестивали. За всяко участие хората могат да се информират на официалния ни "MySpace" профил , където могат и да чуят парчета от новия ни албум.

Од Крю в студиото
(В студиото)

При положение, че се променяте доста драстично, ще продължите ли да излизате заедно на участия с Васко Кръпката?

Да, ще продължим да свирим с Васко, съвместната ни работа винаги е била удоволствие и никога не ни е пречела да бъдем концентрирани върху музиката ни.

Ще изпълнявате ли от тук нататък и по-стари песни, от по-лежерния ви период като Каскадьори? Какви са целите, които гоните с настъпилите промени?

Сега опредлено сме се концетрирали върху музиката, която правим в момента. Вече от почти половин година изпълняваме главно парчета от новия ни албум. Целта винаги е била да бъдем себе си, да бъдем заедно и да продължаваме да правим това, което ни харесва най-много, а именно музика.

 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930