Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Ска Нон Тропо: Най-сериозното ни участие беше в България!

Ростислав Бакалов
Няколко дни преди втората си визита в София (състояла се на 2 ноември), част от ска бригадата Ска Нон Тропо (Ska Non Tropo) - вокалът Джони и китаристът им Антонис, отговориха на няколко въпроса за това какво очакват от наближаващият лайв, за впечатленията от предното им гостуване и за новостите около групата.

Ростислав Бакалов: Здравейте, какво става с вас? Приготвяте ли се за фестивалът "Rock Sound"?

Ска Нон Тропо: Здрасти, в общи линии се опитваме да репетираме колкото се може по-често в последно време, защото този фестивал е доста специален за нас тук в Гърция. Почти всички ска групи от тук ще вземат участие, така че ще се постараем, да дадем най-доброто от себе си.

Р.Б.: А имате ли още някакви участие след него и преди това в София?

СНТ: Не, нямаме други концерти, разбира се. Ще се концентрираме изцяло над този в София, защото той значи много за нас.

Р.Б.: Вие свирихте тук през юли, миналата година. Какви са спомените ви от концерта тук, харесахте ли българската публика и харесахте ли преживяването си тук като цяло?

СНТ: Да! Тогава това ни беше едва трети концерт. Останахме с много добри впечатления и спомени, тъй като това ни беше най-сериозното участие до момента. Клубът беше страхотен, публиката беше страхотна и цялото това нещо тотално ни отнесе главите. От тогава сме свирили на живо двадесетина пъти, но нищо не може да се сравни с концерта тогава. Всички от бандата приемаме този лайв като пикова точка от всичките ни представяния до сега пред публика. Тълпата реагира много добре на всичките ни песни, независимо авторски или кавъри, беше невероятно - това е нещо, което тук не можеш, да видиш особено често. Затова идваме в София за втори път и ще идваме всеки път, когато получим покана.

Р.Б.: А с какви впечатления останахте от София и България като цяло?

СНТ: Мисля, че е трудно, да говорим за България като цяло, тъй като прекарахме три дни единствено в София. Но столицата ви е един от най-чудесните градове, които сме виждали някога. Добра храна, интересни места, където да се забавляваме и много, много ниски цени на всичко. Също много ни впечатли това, че срещнахме доста хора, които говориха гръцки перфектно и това допълнително подсили позитивните ни впечатления от нашия престой.

Р.Б.: Успяхте ли да издадете вашето демо?

СНТ: Няма да носим никакви дискове за продаване, защото не искаме да продаваме музиката си. Вместо това ще донесем нашия демо диск с четири песни и той ще бъде напълно безплатен за всеки, който иска да чуе нашите песни у дома.

Р.Б.: Между другото, какво е значението на вашето име - Ска Нон Тропо?

СНТ: Ска Нон Тропо идва от гръцкото "manontroppo", което музикантите използват, за да кажат „прави нещо, но без то да ти става мания или фикс идея", нещо от този род, доколкото мога да го обясня точно. Също така на гръцки „tropo" означава начин. Така че общо от тези неща и фактът, че ние свирим ска, се образува името на бандата. Което в общи линии значи „прави ска по твой собствен си начин".

Р.Б.: И за финал, кажете нещо, което искате да споделите с феновете на ска музиката в България. Някакви думи за завършек?

СНТ: Искаме да се забавляваме в София, както и първият път когато дойдохме и разбира се, всеки е добре дошъл. Ще се радваме да пиете по бира с нас цяла събота, както и неделя, преди и след концерта, и да си поговорим. Вярваме, че имаме много, много общи неща с хората в София и България изобщо. Поздрави!
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930