Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Tom Odell - Jubilee Road


1547

Tom Odell - Jubilee Road

Британската звезда Том Одел (Tom Odell) е готов със своя трети студиен проект, озаглавен "Jubilee Road", чиято световна премиера предстои на 26 октомври. Албумът се издава у нас на физически носител (CD+LP) и в дигитална версия от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music. "Jubilee Road" на CD и винил е наличен за предварителни поръчки в обновения онлайн магазин  musicmall.bg.
Независимо че името на новия албум е художествена измислица, това е може би най-искреният, честен и личен проект в кариерата на музиканта. Песните в "Jubilee Road" се отличават с изключителни мелодичнии линии и емоционални изпълнения. В текстовете на песните, Том Одел преплита лични преживявания с въображаеми сюжети от времето, когато живее в Източен Лондон с приятелката си. Артистът дава измислено име на улицата, за да запази неприкосвеността на съседите си, а песните една след друга рисуват реални житейски истории. Изданието запечатва многообразната общност в квартала (едноименният сингъл "Jubilee Road") през постоянните посетители на местния клуб за залагания ("Queen Of Diamonds") до сладко-горчивата сватбена церемония в "Wedding Day". Пилотен сингъл е "If You Wanna Love Somebody", а вторият - "Half As Good As You", в клипа към който участива певицата Alice Merton (Виж го тук: https://youtu.be/_5pSQGk9BXQ).

"Jubilee Road" поставя кариерата на едва 27-годишния Том Одел на друго ниво, тъй като за първи път мултиталантливият млад артист има пълен контрол и отговорност върху музиката си. Той е не само композитор, текстописец, изпълнител и студиен музикант (във всички десет песни той записва партиите за пиано), но и продуцент на целия проект. 
"Написах песните за албума на терасата на къщата ми в Източен Лондон, докато все още живеех там. Стиховете са вдъхновени от реални събития, случили се в живота на моите съседи, с които междувременно се сприятелих. Записах повечето песни във всекидневната ми и ако се заслушам внимателно, все още мога да чуя звука от телевизора на възрастния ми съсед, глъчката на децата от отсрещната къща, играещи футбол, стъпките на приятелката ми от скърцащия дървен под. Не живея повече на тази улица, животът ми се промени по някакъв начин, но винаги ще си спомням с удоволствие дните, прекарани там. Надявам се искрено, че този албум ще ви донесе много положителни емоции", споделя Том Одел за "Jubilee Road".
Том Одел е сред най-перспективните и успешни изпълнители на британската съвременна сцена. Той е откритие на певицата Лили Алън, която е впечатлена от "енергията на сцената му, която силно напомня за Дейвид Боуи". Излизането на дебютния му ЕР проект "Songs From Another Love" (2012), му носи невероятен успех - първата BRIT награда в категорията "Избор на музикалната критика". Това не е единственото признание за музиканта - през 2014 г. той печели престижната награда Ivor Novello за най-добър автор на песни. През 2013 г. Том Одел подписва ексклузивен договор със Sony Music Първият дългосвирещ запис на певеца "Long Way Down" излиза същата година. От него се продават над един милион копия по целия свят. Албумът достига първо място в класацията за продажби във Великобритания. Следват множество изключително успешни проекти, които затвърждават името на младия англичанин на световната музикална сцена. Следва вторият му студиен диск "Wrong Crowd" (2016) съвместно с Jim Abbiss, работил със звезди като Arctic Monkeys, Kasabian и Adele.  До момента Том Одел е реализирал над 2.8 милиона продадени копия от албуми и над 10 милиона сингли.

Траклист


1. Jubilee Road
2. If You Wanna Love Somebody
3. Son Of An Only Child
4. You’re Going To Break My Heart Tonight
5. China Dolls
6. Queen Of Diamonds
7. Half As Good As You
8. Go Tell Her Now
9. Don’t Belong In Hollywood
10. Wedding Day
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички