Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Jean Michel Jarre - Equinox Infinity


1379

Jean Michel Jarre - Equinox Infinity

Инструменталният албум "Equinox" - монументално-концептуален проект на Жан - Мишел Жар, който създаде и откри напълно нов хоризонт в музиката, излезе точно преди 40 години.  Визията на тавата беше с не по-малко впечатляващ дизайн, дело на култовия художник Мишел Грейнджър. Пионерът на електронната музика Жан - Мишел Жар се завръща с новия си диск "Equinox Infinity", изграден върху музикалното наследство на първия албум. "Equinox Infinity" е наличен в дигитална версия и във всички формати на физически носител в musicmall.bg. Основната идея в "Equinox Infinity" идва от развитието на новите технологии и изкуствения интелект и каква би била съдбата на човечеството в резултат от това. И за първи път, Жан-Мишел Жар избира графичната визия на диска като отправна точка за целия творчески процес. "Наблюдателите в обложката на "Equinox" винаги са ме привличали и очаровали", казва винаги иновативният Жар. "Помислих си как ли са се развили тези създания, какво им се е случило през изминалите 40 години. Така че започнах да нахвърлям скици и да разработвам визуални идеи за тях, още преди да започна записите на албума. Срещнах се с Filip Hodas, суперталантлив млад художник, когото помолих да създаде две различни графични истории, отговарящи на концепцията ми. По този начин искам да привлека вниманието към двата възможни сценария, пред които човечеството е изправено, заради абсолютната зависимост, в която вече е изпаднало към иновациите и технологиите. Музиката в "Equinox Infinity" е саундтракът на тези два различни свята", допълва знаменитият французин, който е президент на CISAC.
Когато през 2017 г. Жан-Мишел Жар е отличен с медала "Стивън Хокинг" за научна комуникация, самият професор Стивън Хокинг споделя с него убеждението си, че ще дойде време, когато човечеството ще трябва да се премести на друга планета, ако иска да оцелее като вид. 
След половин век в авангарда на световната електронна музикална сцена, Жан-Мишел Жар интегрира в новия проект част от емблематичното звучене на "класическия Жар" заедно с нови електронни "диалогови формати" и ритмични образци, за да създаде новата си поетична визия за бъдещето ни: мащабната красота в пиесата "If The Wind Could Speak" руши стереотипа в електронната музика за роботизирана студена музика; "Robots Do Not Cry" звучи като монументална ода за електронната музика, където новият подход при смесването на различните писти и звуци срещат и прегръщат пулса на миналото. Мелотронът, един от най-старите електромеханични полифонични инструменти, придава на пиесата допълнителна футуристична носталгия. Композицията "Infinity" се развива около един много силен музикален мотив, напомнящ темата на "Equinoxe Part 5" отпреди 40 години, но създаден с помощта на най-модерната звукова продукция. "The Opening" е може би най-епичната песен в албума, докато "Don't Look Back" стъпва на познатото звучене на струнните класически инструменти, но поднесени по един изключително оригинален и изненадващ начин. "Equinoxe Infinity" – последният запис в диска е истински шедьовър от музикалния гений. Безброй семпли и звуци се сливат и хармонизират в една перфектна аудио екосистема; галактика от контрастиращи елементи, изразяващи визията на Жар за безкрайност. Това е неговият сигнал в бъдещето, което някой ден може би ще донесе отговор на въпроса дали "Наблюдателите" са наши приятели или врагове. "Equinox Infinity" е поглед към двете възможни перспективи за бъдещето на човечеството: едната оптимистична, развиваща се и вълнуваща, а другата - мрачна и изпълнена със страх. 
"Equinox Infinity" излезе в дигитална версия и на физически носител. Всяка версия на албума във физически формат има и делукс CD издание, стандартно CD издание и винил. Всички формати са налични в онлайн магазина www.musicmall.bg. Допълнително за най-големите колекционери и почитатели на Жар, излиза специално издание в ограничен тираж, включващ оригиналния албум "Equinox" и новия "Equinox Infinity" във формат CD с дизайн реплика на винила + винил (180гр.) + специална карта с кодове за достъп до дигиталната версия на албума, плюс плакати и снимки. 

Траклист


1. The Watchers (movement 1) 
2. Flying Тotems (movement 2) 
3. Robots Don’t Cry (movement 3) 
4. All That You Could Leave Behind (movement 4) 
5. If The Wind Could Speak (movement 6) 
6. Infinity (movement 6) 
7. Machines are learning (movement 7) 
8. The opening (movement 8 ) 
9. Don’t Look Back (movement 9) 
10. Equinoxe Infinty (movement 10) 

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички