Miles Davis - Rubberband


2094

Miles Davis - Rubberband

Изгубеният албум на знаменития тромпетист Miles Davis "Rubberband" е факт, след като стоя на рафта повече от 30 години.  За да отпразнува премиерата, звукозаписната компания Rhino продуцира мини документален филм, който показва дългото пътуване, който този албум изминава от записването му до неговото приключване с оригиналните продуценти Randy Hall и Zane Giles, барабаниста и продуцент Vince Wilburn Jr. - племенник на покойния джаз титан, гост вокалистите Lalah Hathaway и Ledisi, и още. Документалният филм - тук
Davis шокира музикалния свят през 1985 година, когато напусна Columbia Records след 30 години, за да отиде в Warner Bros. Records. През октомври същата година, той започва да записва "Rubberband" в Лос Анджелис в Ameraycan Studios с продуцентите Hall и Giles. Музикалната посока, която Miles поема по време на сесиите, маркира радикална промяна с включването на фънк и соул и с планове да включи гост-вокалистите Chaka Khan и покойния вече Al Jarreau. В края на краищата албумът се озовава на лавицата, а гениалният музикат продължава напред и записва "Tutu", оставяйки пиесите от "Rubberband" нечути и недокоснати за десетилетия.  "Rubberband" съдържа 11 композиции и е наличен на CD, дигитално и на сет от  2 180-грамови плочи. Той е завършен от Hall и Giles, като Wilburn, Jr., който свири на барабаните на оригиналните сесии през 1985-86 г. За корицата на албума е използвана оригинална картина на Davis от същия период. Ограничено издание от Rhino.com  включва бандъл на плоча с лимитирана версия на 7-инчов сингъл на парчето "Paradise", съдържаща два варианта, които не са в диска. 
"Чичо Miles би бил горд. Randy, Zane и аз, и всички, които участваха, вплетохме сърцата и душите си в албума "Rubberband", казва Wilburn, Jr.
"Rubberband" се разпространява в България от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music Group.

Траклист


1. "Rubberband Of Life" featuring Ledisi
2. "This Is It"
3. "Paradise"
4. "So Emotional" featuring Lalah Hathaway 
5. "Give It Up"
6. "Maze"
7. "Carnival Time"
8. "I Love What We Make Together" featuring Randy Hall
9. "See I See"
10. "Echoes In Time/The Wrinkle"
11. "Rubberband"
Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички