Pavell & Venci Venc’ - Upgrade


1994

Pavell & Venci Venc’ - Upgrade

"Upgrade" е вторият студиен албум в дискографията на актуалните Pavell & Venci Venc’, след дебюта им  "SeTaaBrat" (2016).

Дискът съдържа 17 песни и 5 скита (кратка форма, характерна за хип-хоп албумите) с гласа на Стойчо Керев, близък приятел и любим събеседник на артистите. Pavell & Venci Venc’ са автори на музиката, аранжиментите и текстовете на всички 17 песни, като работата по албума им отнема близо година. Пламен и Иво са съавтори на 8 от парчетата, докато Михаела Маринова е съавтор в текста на "Upgrade", a Dara участва в написването на лириката за "Хотел 5 звезди".

Изданието бе анонсирано от "Не бих могъл". Сингълът, записан със специалното участие на Любо Киров, e изповед към най-близките им хора. Две жени на обща възраст от 30 години, едни щури 24 часа, приключили с 4 готови парчета и 10-секунден среднощен разговор с един от най-успешните изпълнители в съвременния български поп – така изглежда историята в цифри на "Не бих могъл". Парчето следва стремежа на хип-хоп дуото да вдига левъла си в музиката като експериментира с различни стилове и вдъхновяващи колаборации. Историята на песента   започва в една пролетна нощ, когато Pavell & Venci Venc’ се събират в къща на Балкана, за да кроят бийтове с братята Пламен и Иво. Още след първото прослушване на едно от най-емоционалните парчета, родени там, единодушно решават, че споделената мъдрост в тембъра на Любо Киров би придала изключителна стойност на песента. Канят го да се включи със спонтанно телефонно обаждане след полунощ, пускат му парчето и два дни по-късно той е в студиото им и записва един от най-въздействащите припеви в българската музика напоследък.

Pavell & Venci Venc’ имат особен сантимент към изпълнението. Павел излива душата си пред любимата жена, а куплетът на Венци е своеобразна изповед към дъщеря му Агуая. "Това е песен за онези срещи по пътя, които ни вдигат на следващо ниво като човеци и ни карат да гледаме към бъдещето на дълги светлини", коментират музикантите. "Изключително доволен съм от начина, по който Павел и Венци продуцираха парчето, и се надявам емоционалният му заряд да раздвижи меломани от всякакви възрасти. "Не бих могъл" е пример за една много добра приемственост между музикалните поколения", споделя Любо Киров.

В "Upgrade" наред с хип-хоп парчета като "Честно", "Един човек" и "Красиви дни", присъстват песни, изненадващо повлияни от регето ("Suga Daddy") и фънк звученето ("Ръждиво злато") до "Някъде там", за която момчетата се шегуват, че е първата им кънтри балада. Текстовете в варират от лирични, през закачливи и със забавна самоирония стихове до сурови, гневни рими.

Графичното оформление е дело на Росен Дуков и е концептуално подчинено на другата голяма страст на Павел и Венци след музиката. И двамата са отдадени фенове на киберпънк жанра в литературата, филмите и видеоигрите. Физическият носител на албума (CD) включва книжка от 32 страници с художествено обработени снимки на артистите и всички текстове на песните.

"Upgrade" излезе на CD и във всички дигитални музикални платформи и на физически носител от "Вирджиния Рекърдс" със съдействието на Hell Energy Drink и една от най-харесваните от младите хода марка дрехи Napapijri, с медийната подкрепа на The Voice Radio & TV и радио "Витоша".

Траклист


1.    Intro                                                     
2.    Upgrade x Михаела Маринова     
3.    Не бих могъл x Любо Киров  
4.    Ръждиво злато
5.    Хавана
6.    Адрес x Alma
7.    Skit 1        
8.    Някъде там
9.    Подпали Ада           
10.   Красиви дни             
11.   Хотел 5 Звезди x Dara       
12.   Skit 2                     
13.   Без религия              
14.   Един човек ft. Пламен           
15.   Сядай                
16.   Ти си                
17.   Ще те изям, бе! ft. Пламен и Иво
18.   Suga Daddy           
19.   Skit 3                      
20.   Честно ft. Пламен и Иво         
21.   Skit 4                       
22.   За последен път
Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички