Sugababes – Change


2073

Sugababes – Change

На звездния музикален небосклон, сред многото изгряващи и залязващи с трясък млади поп банди, Шугабейбс са едно от редките изключения. Ако някой си мисли, че попът е в криза, то със сигурност е забравил за Кийша Бюканън, Хайди Рейндж и Амели Бераба. Те са готови със своя нов пети студиен албум. Той е и първият, който ще бъде изцяло записан с Амели, която е част от Шугабейбс вече повече от година и половина. Новият свеж звук, обогатен от някои неочаквани стилови промени, слага началото на чисто нова глава за любимата ни момичешка група.

Вдъхновени от успеха на сингъл колекцията „Overloaded”, Шугабейбс ще са буквално навсякъде в музикалния ефир с един от най-силните си проекти до момента. Работата по албум, следващ вече издадения ‘The Best Of’, не винаги е лесна работа. Сега Шугабейбс са изправени пред конкуренцията на собствения си репертоар. Как точно надскачаш четиринадесет хит сингъла, от които четири номер едно?

Нещата започват с летящ старт и новият сингъл “About You Now”, с който започва вълнуваща промяна в стила на бандата. „За да запазим звученето на групата свежо и да започнем работа по новия албум, трябваше да се запитаме: Какво не сме правили до момента? Как можем да се развием?” – казва Кийша. “Хайди и аз не искахме да правим кавъри на стари неща. Много е важно да споменем, че сега след като Амели е част от бандата, Шугабейбс няма да се превърнат в клише.”

Записан с Др. Люк, (работил с Кълийс, Пинк, Миси Елиът), сингълът е зашеметяващо синтетичен, с китари и закачлив ритъм. Това не са само камбанки и ефекти. „Аbout You Now” е мелодично очарователен с хипнотичния си припев: “Can we bring yesterday back around, ‘cos I know how I feel about you now”. „Аbout You Now” е химн на всеки, който е обърнал гръб на всичко и после горещо е съжалявал, или на някой, който искрено е мечтал да чуе тези думи от нечии любими устни.

Освен че е експеримент с нови продуценти и текстописци, новият албум е и продукт на работата на Амели, Хайди, Кийша и продуцентите, създали техните номер едно сингли: Далас Остин, продуцирал (‘Push The Button’, ‘Walk This Way’) в Атланта и Ксеномания (‘Round Round’, ‘Hole In The Head’) в призрачния Мисъмър, Кент. Комбиниран с другите парчета от албума, резултатът от тези сътрудничества предлага звучене, близко до познатото ни досега от Шугабейбс, но обогатено с нови тоналности, които го превръщат в нов, свеж и вълнуващ албум.

Едно от забележителните парчета е „Never Gonna Dance Again” - друг сингъл, концентриран върху разпадащите се лични взаимоотношения, които, като много драми, се разбиват на дансинга. Сериозен поглед върху невинните първи споделени танци, преплитащ се с шепота от отминала връзка.

Парчето “Change” е изпълнено с електронен синтез и заедно с присъствието на Уилям Орбит като продуцент го правят запазена марка на баладичните Шугабейбс, нареждайки го до вече познатите ‘Too Lost In You’ и ‘Caught In A Moment’.

“Denial” е резултат от рокерски суровите Шугабейбс, нотки на ‘Standing In The Way Of Control’ и невероятната гласова хармония на триото. А парчето ‘Goodbye’ притежава едни от най-запомнящите се вокали.

Амели намира работата по албума доста лека и приятна. „Присъединяването ми към бандата и кариерата на момичетата беше трудно и започвайки, усетих голямо напрежение, но записването на албума беше изненадващо лесно – след влизането ни в студиото изведнъж се сработихме”. Вокалното представяне на Амели в албума доказа, че тя е не просто заместител на Мутя. С нейната мека тоналност тя успява да насочи вокалната хармония на Шугабейбс в изцяло нова посока. „Беше страхотно да запишем този албум” - добавя Хайди. „След издаването на бест оф албум повечето изпълнители си мислят: Боже, добре че приключихме с това, сега можем да си отдъхнем. Ние направихме обратното – все още се стремим да създадем своя най-добър албум. Нямам търпение да изляза на сцената и да представя тези нови песни.”

Въпреки зрялото звучене, това все пак е поп албум, който със сигурност ще се впише във вече впечатляващата биография на бандата. До момента Шугабейбс са продали над 2 милиона сингли, стигайки номер едно цели четири пъти. Имат прдадени над пет милиона албума, включително три тройни платинени диска в Обединеното Кралство. Сътворили са цели десет топ сингъла - повече от Spice Girls, All Saints, Destiny’s Child или Bananarama. Те са единствената момичешка група с повече от десет хита от The Supremes насам и единствената с три хитови албума – надминавайки Destiny’s Child и Spice Girls.

С времето бандата се превръща в синоним на иновативна, авантюристична и шумна поп музика, която си пробива път в съвременната поп ера. Разбира се, те събират много аплодисменти по пътя си, включващи и наградите: „Brit”, „Q”, „Smash Hits”, две „TMF”, две „Capital Radio”, две „Elle Style ” и „Glamour gong”.

Шугабейбс извървяват дълъг път, след като основателките Кийша Бюканън и Мутя Буена се срещат на парти, когато и двете са на по тринадесет години. Въпреки че днес съставът е различен, бандата е същата – онази, която ви доставя удоволствие. Това е така, защото и трите Шугабейбс изпълнителки остават почитателки на собствената си музика. „Нито една от нас не би се качила на сцената и изпълнила песни, с които не се гордее” – споделя Кийша. „А този път ние сме повече от горди.”

“Change” e на българския музикален пазар от "Вирджиния Рекърдс" / "UMG" с медийната подкрепа на Ради и Телевизия City.

Траклист


1.About You Now
2.Never Gonna Dance Again
3.Denial
4.My Love Is Pink
5.Change
6.Back When
7.Surprise
8.Back Down
9.Mended By You
10.Open The Door
11.Undignified
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички