50 000 лв. за Петя Панева, която е големият победител в осмия сезон на "Гласът на България"


50 000 лв. за Петя Панева, която е големият победител в осмия сезон на "Гласът на България"

1941

21-годишната Петя Панева от отбора на Галена е големият победител в осмия сезон на "Гласът на България" по bTV.

Без да изневери на любовта си към българския фолклор в нито един от етапите на състезанието, тя пребори изключителната конкуренция в лицето на останалите финалисти. В неделната вечер, Петя убедително грабна сърцата на зрителите и получи най-много есемеси в своя подкрепа. До финала, който протече в три етапа, се класираха Петя Панева и Георги Костадинов от отбора на Галена, 15-годишната Лидия Ганева с ментор Дара, артистичната Рая Димитрова, Атанас Пенев и Борис Илиев от отбора на Иван Лечев.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на музикалното шоу досега, "мъничката Петя с огромния глас", се представи блестящо и в трите кръга на финала. В първия етап тя пя в дует с Деси Добрева, а двете варненки представиха впечатляващ вариант на песента "Катерино моме". Във втория кръг, когато от шестима участници в състезанието останаха четирима, Петя изпя "Аврам Зорница", с която в началото на сезона "обърна" и четирите стола на треньорите – Галена, Dara, Иван Лечев и Любо Киров. В последния вокален двубой - срещу другия сериозен претендент за титлата, също от отбора на Галена – талантливият Георги Костадинов, тя изпя "Калиманку Денку". С емблематичната песен на Янка Рупкина сложи върхова музикална точка на сезона и го спечели повече от убедително. Титлата "Гласът на България" и чекът за 50 000 лева ѝ бяха поднесени от миналогодишния победител – Георги Шопов.

За финалното си изпълнение момичето, което разплака със своя магичен глас не един и двама от треньорите през сезона, беше облечено с оригинална кенарена бяла риза, подарък от нейния баща. А в първите секунди след победата цялото ѝ семейство се втурна на сцената, за да я прегърне и поздрави. Освен със страхотни и много силни участници, осмият сезон на "Гласът на България" ще бъде запомнен с историческия финал, в който един срещу друг се изправиха двама участници от един отбор – този на Галена. С победата на Петя бе нарушен и "победният ход" на Мастър Лечев, който цели три пъти досега беше треньор на победителите в шоуто.

"Много съм щастлива и благодаря на всички, които подкрепиха българска народна песен. С това мисията ми да пробудя фолклора успя", сподели развълнувано Петя Панева минути след като бе обявена за победител. "Благодаря и на Галена, че ми даде тази увереност да отстоявам позицията си и да "не отстъпвам" от българския фолклор, който нося в сърцето си. Обичам ви!", каза тя след като спечели титлата и 50 000 лева.

Снимка: bTV

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички