Прелюбопитна среща с ярка личност, която носи лицето на отколешен отявлен бунтар, но и контра на така модерния днес хейт още преди той да се появи и затъркаля под езика, а оттам и в онова пространство, известно като социална мрежа, предстои в поредното издание на предаването "Плешивото куче" по програма "Христо Ботев" на БНР тази събота.

Групарският дебют на първата българска рок дама Милена Славова беше толкова мощен, че един век по-късно се връщаме към него, преоткриваме безпардонните ѝ послания и дълбоко ѝ се покланяме за хъса, с който ни зареждаше, а и продължава да го прави.

... Господи, тая прическа на Милена не може ли малко да се позаглади? Тези дрехи на момчетата са малко..., е как да го кажем - дръзки. Не атакуват ли добрия вкус? Чий? Така започна нейният малко стръмен път. Път с доста завои и криволици. Път, който сме свикнали да наричаме не без основания трънлив. По телевизията рок трио Милена така и не се появи. Изключенията, доколкото ги имаше, бяха по-скоро контрабандни. Самата фронтдама - свежа и различна, бързо си спечели ненавистта на телевизионните режисьори, защото още с появяването си, за да не кажем със съществуването си, ги хвърляше в тих ужас. На никого от "четирите кита" на телевизионната естрада: Хачо Бояджиев, Младен Младенов, Ласка Минчева, Стефан Мушатов - и колко още други?, не им достигна въображението да я сложат в студиото или да намерят малко място за нея между камерите на подвижните телевизионни станции. Това вече е минало, песните обаче останаха в христоматиите и по-важно - в сърцата. Няма "Ала-бала", "Чичо".

Да изключим тока, и без това е скъп! Една прима ънплъгд до светлината на свещта. Чиста музика, в която човешкият глас е над всичко.

Плешивото куче представя: Искрено и лично, от 1 л.ед.ч., първата - и все още единствена дама на българския рок, Милена Славова за:

• Горещия си албум "Милена акустик", своеобразно издание "Дъ best" (премиера в ефира на програма "Христо Ботев" в навечерието на Деня на будителите)
• Новото попълнение в групата ѝ
• Химна на моторджиите
• Недонаписаната ѝ книга
• Феновете
• Музиката, която слушат по-младите
• Не ѝ ли е омръзнало да свети като крушка след толкова години? И доколко нерви са ѝ останали в новото, още по-зло време?
• Какво ѝ предстои в близък план и в по-далечно бъдеще?
Плешивото куче ще сподели компанията на колоритните домашни любимци на певицата в кв. "Княжево" и ще зареди в плейлиста стари и златни, но абсолютно нови хитове - на корем..  

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" на БНР (92.9 FM) с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота от 16.00 ч.